Σε απάτησαν; – Αυτά είναι τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις!

Σε απάτησαν; – Αυτά είναι τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις!

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάτι! Όλοι αν μας απαντήσει ο/η σύντροφος μας θέλουμε να εκδικηθούμε, όμως εμείς θα σου δώσουμε μια λίστα με πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις.

1. Να αντιδράσεις αμέσως. Σίγουρα είσαι γεμάτος οργή όταν μάθεις ότι η σύντροφος σου σε απατά, ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε.

2. Να ζητήσεις να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες. Όταν κάποιος παραβιάζει μια συμφωνία μονογαμίας, συχνά υπάρχει έντονη επιθυμία απο το άλλο μέρος να μάθει κάθε λεπτομέρεια αυτής της παραβίασης, κάτι που είναι αρκετά λάθος καθώς κάνει τα πράγματα ακόμα πιο θλιβερά και σχεδόν ποτέ κανείς δεν λέει όλη την αλήθεια.

3. Να κατηγορήσεις τον εαυτό σου. Είναι μια αμυντική στάση που κρατάνε πολλοί άνθρωποι όταν μαθαίνουν ότι ο σύντροφος τους πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους και βασίζεται σε ελλιπείς, αν όχι ανακριβείς, πληροφορίες.

4. Να συγκρίνεις τον εαυτό σου με το τρίτο πρόσωπο. Αν μπεις σε αυτό το “τρυπάκι”, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα νιώσεις πιο άσχημα.

5. Να είσαι σε άρνηση. Η άρνηση συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους και μπορεί να είναι μια φυσιολογική και ωφέλιμη αντίδραση. Μεταξύ άλλων προστατεύει τον ψυχικό μας εαυτό από τις συνέπειες μιας δραστικής συναισθηματικής αλλαγής. Από την άλλη, το να “κατοικεί” κανείς στη “χώρα της άρνησης”, μπορεί να γίνει πολύ επιζήμιο.

6. Να ποστάρεις πράγματα στα social media. Οκ, “έφαγες” κέρατο, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνεις βούκινο.

7. Να συγχωρέσεις τον άλλον αμέσως. Το να πεις “εντάξει σε συγχωρώ, ας γίνουμε όπως ήμασταν πριν”, είναι κάτι που δεν θα διορθώσει την σχέση σας μακροπρόθεσμα.

8. Να θεωρήσεις ότι η σχέση σας τελείωσε. Το αν θα τελειώσει η σχέση σας ή όχι, εξαρτάται καθαρά από το πόσο θέλετε να προσπαθήσετε και οι δύο για να την σώσετε.

9. Να προσπαθήσεις να “πατσίσεις”. Σίγουρα δεν θα νιώσεις καλύτερα και κάνεις αυτά για τα οποία κατηγόρησες την σύντροφο σου.

10. Να καταστρέψεις τα προσωπικά της αντικείμενα. Αυτό δείχνει καθαρά μικροπρεπισμό και διώχνεις τον άλλον ακόμα πιο μακριά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

11. Να αποφεύγεις να συζητήσεις γι ‘αυτό. Αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσετε, οπότε δεν έχει κανένα νόημα να το αποφεύγεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.