Το νου σας: Αυτοί είναι οι 9 τύποι των ανθρώπων που απατούν πιο εύκολα

Το νου σας: Αυτοί είναι οι 9 τύποι των ανθρώπων που απατούν πιο εύκολα

Όλοι θέλουν να μάθουν εάν υπάρχει κάποιο κοινό χαρακτηριστικό όσων είναι άπιστοι. Συχνά όμως τα συμπεράσματα αυτών των ερευνών είναι αντικρουόμενα. Ας προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε τι έχουν δείξει σχετικές έρευνες, με βάση δείγματα πληθυσμού που επισκέπτεται ιστότοπους γνωριμιών για ανθρώπους που είναι δεσμευμένοι.

Αυτά είναι λοιπόν τα εννέα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που είναι περισσότερο επιρρεπείς στην απιστία.

1. Οι άνθρωποι που η ηλικία τους τελειώνει σε «9»

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο “Proceedings of the Natural Academy of Sciences” οι άνθρωποι που είναι λίγο πριν την ολοκλήρωση μιας δεκαετίας της ζωής τους είναι πιο πρόθυμοι στο να απατήσουν τον/την σύντροφο τους. Τα άτομα στα 29, 39, 49 κ.ο.κ. τείνουν να κάνουν την αυτοκριτική τους σε αυτές τις ηλικίες και έχουν την διάθεση να πάρουν αποφάσεις που θα τους αλλάξουν την ζωή, καθώς πλησιάζει μια νέα δεκαετία. Για του λόγου το αληθές στο site εξωσυζυγικών σχέσεων “Ashley Madison” πάνω από 950,000 άντρες χρήστες ήταν ηλικίας 29, 39, 49 ή 59.

2. Οι ψηλοί άντρες

Πριν από έναν χρόνο μια μελέτη έδειξε πως οι ψηλοί άντρες έχουν την τάση να απατούν πιο εύκολα. Το δείγμα γι’ αυτή την έρευνα πάρθηκε από το site γνωριμιών IllicitEncounters.com.

3. Οι φαν του rock ‘n’ roll

Άλλη μια ανάλυση των δεδομένων από το IllicitEncounters.com έδειξε πως 41% των άπιστων ατόμων προτιμά την ροκ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος μουσικής.

4. Οι άντρες που δουλεύουν στον χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής

Μην σας ξεγελούν τα βαρετά ρούχα, τα μυωπικά γυαλιά και η υπομονή την οποία φαίνεται να έχουν όταν ασχολούνται με το κινητό ή το laptop σας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι ιδιαίτερα επιδέξιοι όταν πρόκειται για την απιστία.

5. Οι Γάλλοι

Υπάρχει μια παλιά φήμη για τους Γάλλους και την έφεσή τους να ξενο…κοιτάνε. Συχνά τους περιγράφουν με τη φάση «κρασιά, τυριά και ένας παράνομος δεσμός». Σύμφωνα με το LELO (μια μάρκα πολυτελών sex toys) το 75% των Γάλλων που ερωτήθηκαν για εξωσυζυγικές σχέσεις παραδέχτηκε πως διατηρεί (τουλάχιστον) από μία.

6. Οι εξαρτημένοι απ’ το shopping

To AshleyMadison αποκάλυψε επίσης ότι πολλές από τις άπιστες γυναίκες που κυκλοφορούν στην σελίδα είναι μεγάλες καταναλώτριες. Πιο συγκεκριμένα, κάτι περισσότερο από το 1/3 των χρηστριών λέει πως ξοδεύουν περισσότερα για την εμφάνιση τους από την στιγμή που ξεκινούν να είναι άπιστες. Επιπλέον το 27% έχει στην κατοχή του μια κρυφή πιστωτική κάρτα για να χρηματοδοτούν αυτή τους την ανάγκη. Η προτιμώμενη μάρκα ρούχων των άπιστων; Η Banana Republic.

7. Οι δασκάλες και οι καθηγήτριες

Στον γυναικείο πληθυσμό οι επαγγελματίες που φέρεται να “λοξοκοιτάνε” πιο εύκολα είναι οι εκπαιδευτικοί.

8. Οι χρήστες του Twitter

Είναι γνωστό πλέον πως τα social media μπορούν να δημιουργήσουν κακό στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Ωστόσο, μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Μισούρι λέει πως οι χρήστες του Twitter είναι πιο επιρρεπείς στο να δημιουργούν εξωσυζυγικούς δεσμούς.

9. Οι ξανθιές

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια έρευνα που έγινε από το CheaterVille.com βρήκε ότι το 42% των γυναικών που απατούν είναι ξανθιές. Και το «μπράβο» πάει στις μελαχρινές, που μόνο το 11% φέρεται να απιστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.