Ποιο φύλο «βαριέται» πρώτο την ερωτική επαφή σε μια μακροχρόνια σχέση; – Έρευνα δίνει την απάντηση

Ποιο φύλο «βαριέται» πρώτο την ερωτική επαφή σε μια μακροχρόνια σχέση; – Έρευνα δίνει την απάντηση

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι γυναίκες είναι εκείνες που χάνουν πρώτες το ερωτικό ενδιαφέρον τους, ούσες σε μακροχρόνια σχέση.

Νέα επιστημονική μελέτη έρχεται τώρα να αντικρούσει τη συγκεκριμένη προκατάληψη, επισημαίνοντας ότι «παρά το γεγονός ότι στην εποχή μας, οι γυναίκες έχουν χαμηλότερη λίμπιντο από τους άντρες, τελικά δεν είναι εκείνες που παρουσιάζουν πρώτες σημάδια ερωτικής ανορεξίας στη σχέση τους που μετράει χρόνια. Οι άντρες δεν είναι ερωτικές μηχανές, όπως η κοινωνία επιμένει να τους παρουσιάζει».

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κεντάκι ανέλυσαν δεδομένα από 64 μελέτες με θέμα την ερωτική επιθυμία από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα. Όπως διαπίστωσαν, η αντρική σεξουαλικότητα είναι το ίδιο πολύπλοκη -ή σχεδόν το ίδιο τελοσπάντων- με τη γυναικεία, αλλά και ότι οι άντρες είναι πολύ πιθανό να μην έχουν επιθυμία να κάνουν έρωτα, όπως μπορεί να μην έχει και η σύντροφός τους.

Σύμφωνα με την Kristen P. Mark, επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sεx Research και καθηγήτρια αγωγής και προαγωγής υγείας, «λανθασμένα εκλαμβάνουμε ως δεδομένη την ερωτική επιθυμία των αντρών, την ώρα που εκείνη των γυναικών χαρακτηρίζεται πάντα ως πολύπλοκη, μυστήριο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως η ίδια τονίζει, η λίμπιντο και των δύο φύλων είναι περίπλοκη, ενώ υπογραμμίζει το πόσο βλαβερό τελικά είναι για την αντρική ψυχολογία το στερεότυπο του άντρα sεx. «Οι άντρες έχουν και πρέπει να έχουν τις δικές τους ντεφορμέ ερωτικές στιγμές, όπου παρατηρείται ελλιπής εpωτική όρεξη. Είναι υγιές, φυσιολογικό και σε καμία περίπτωση κατακριτέο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.