Αυτοί είναι οι λόγοι που είσαι ζηλιάρα

Αυτοί είναι οι λόγοι που είσαι ζηλιάρα

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που έχει χαλάσει πολλές σχέσεις κατά καιρούς!

Ποιες είναι οι αιτίες όμως που σε κάνουν να ζηλεύεις συνέχεια;

Φόβος απιστίας

Είναι ένα ολόκληρο θέμα αυτό από μόνο του. Τραυματικές, σε ψυχολογικό επίπεδο, εμπειρίες του παρελθόντος, σε έχουν κάνει να φοβάσαι ότι ο τωρινός σου σύντροφος θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρθηκε ένας πρώην που ήταν άπιστος απέναντί σου.

Αίσθημα όταν δεν αξίζεις

Νιώθεις «λίγη» και αυτό πρακτικά σε κάνει να μειώνεις τον εαυτό σου σε εγωιστικό επίπεδο.

Επειδή δε θεωρείς ότι επαρκείς για έναν άλλον άνθρωπο, προφανώς και δημιουργείται ένα συναισθηματικό και ψυχολογικό κενό που για να το συμπληρώσεις αποζητάς συνέχεια μηνύματα επιβεβαίωσης από τον σύντροφό σου.

Κτητικότητα

Είναι σχεδόν συνώνυμο της ζήλιας. Πρακτικά όταν νιώθεις ότι ο άλλος σου ανήκει και όχι με τη ρομαντική ή μεταφορική έννοια, αλλά με την κυριολεκτική, τότε τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά. Δημιουργείς έναν φαύλο κύκλο στον οποίο αναπαράγεις συνέχεια την αίσθηση ότι ο άλλος σου «χρωστάει» το να είναι δίπλα σου συνέχεια.

Μειωμένη αυτοπεποίθηση

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δε νιώθεις όμορφη αρκετά, έξυπνη αρκετά και ότι φοβάσαι πώς ο σύντροφός σου θα αποζητήσει την προσοχή από άλλες γυναίκες οι οποίες δήθεν θα διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός.

Εν κατακλείδι

Θα μπορούσε η ζήλια να συνδέεται και με ορισμένες ψυχικές διαταραχές οι οποίες σχετίζονται με την προσωπικότητα και τη διάθεση ενός ατόμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε περίπτωση που επιμένει μια τέτοια κατάσταση και εξακολουθεί να επηρεάζει με δυσλειτουργικό τρόπο την καθημερινότητά σου, καλό θα ήταν να επισκεφθείς κάποιον ειδικό επί του θέματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.