Αυτά χρειάζεται ένας άντρας για να έχει μια τέλεια σχέση

Αυτά χρειάζεται ένας άντρας για να έχει μια τέλεια σχέση

Το σεξ είναι αρκετά σημαντικό σε μια σχέση, όμως ενδιάμεσα υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να περάσεις για να κρατήσει.

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο αλλά η διστακτικότητα να της ζητήσεις να βγείτε ραντεβού δεν μπορεί μόνο να σκοτώσει μια σχέση πριν έστω καν υπάρξει σαν σενάριο στο πίσω μέρος του εγκεφάλου, αλλά και να ναρκοθετήσει την πορεία της σχέσης στο μέλλον. Η αναποφασιστικότητα, η αναβλητικότητα και η έλλειψη αυτοπεποίθησης δεν είναι σύμμαχοί σου στο στέριωμα μιας μακροχρόνιας σχέσης. Είναι αδυναμίες που πολύ σύντομα θα φανούν.

Η ανθοδέσμη μπορεί να ακούγεται, και να είναι, cheesy τον 21ο αιώνα, όμως δεν πρέπει να τη διαγράψεις τελείως από τη λίστα των υποψήφιων δώρων σου. Καλό θα ήταν να το αποφύγεις σαν δώρο σε γιορτές τύπου Αγ. Βαλεντίνου και επετείους κλπ για να αποφύγεις τον χαρακτηρισμό του γραφικού.

Σε μία άσχετη στιγμή που δεν είναι ανάγκη να γιορτάζετε κάτι είναι μία ωραία χειρονομία που δείχνει ότι τα αισθήματά σου γι’αυτήν είναι ακόμα αναλλοίωτα. Στα συν της ανθοδέσμης ότι σου λύνει τα χέρια σε κάποια στιγμή που θέλεις να της πάρεις δώρο αλλά δεν ξέρεις τι θα ήθελε ακριβώς ή αν το έχει ήδη ή σε ποιο χρώμα. Φρόντισε μόνο να μάθεις αν έχει καμία σχετική αλλεργία.

Σχετικό με τα δώρα είναι και οι αφορμές γι’αυτά, ίσως σημαντικότερες κι από τα δώρα τα ίδια. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας (aka smartphone) μπορείς να έχεις έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για γιορτές, επετείους, γενέθλια χοροεσπερίδες κλπ. Τσέκαρε το ημερολόγιο στο κινητό βάλε να σε προειδοποιήσει μια-δυο μέρες νωρίτερα να προλάβεις να πάρεις και δώρο και μην ξεχάσεις να της ευχηθείς με το που ξυπνήσεις. Αν την ξυπνήσεις και με ευχές ακόμα καλύτερα.

Αν περιμένεις να σου μαγειρεύει κάθε μέρα καλύτερα να ξεκινήσεις ταχύρυθμα μαθήματα πριν σου δώσει το πιάτο στο χέρι. Δεν είναι ανάγκη να γραφτείς σε σχολή σεφ και να γεμίσεις tattoo, αρκεί να μάθεις να φτιάχνεις 5-6 βασικά πιάτα. Θα το εκτιμήσει πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις ακόμα κι αν οι πρώτες σου προσπάθειες έχουν μέτριο αποτέλεσμα. Η μαγειρική είναι σημάδι ότι είσαι αυτόνομος και ότι απολαμβάνεις να τη φροντίζεις.

Όταν επιστρέφει από τη δουλειά και βλέπεις την κούραση στα μάτια της και στον αυχένα της, δείξε πρόθυμος να της προσφέρεις ένα μασάζ. Η ευεργετικές ιδιότητες του μασάζ δεν περιορίζονται στην αποβολή του αισθήματος της κόπωσης. Η ευεξία που προσφέρει διώχνει τη συσσωρευμένη γκρίνια και το άγχος από το εργασιακό περιβάλλον και τα αποτρέπει από το να εισχωρήσουν το μενού της μεταξύ σας συζήτησης.

Φυσικά και δεν είναι πανάκεια η συζήτηση, αν και πρέπει να την επιδιώκεις σε κάθε περίπτωση, και σε μία μακροχρόνια σχέση οι καυγάδες είναι αναπόφευκτοι. Το ζήτημα είναι πως θα είναι περιορισμένοι τόσο σε συχνότητα όσο και σε διάρκεια. Μάθε να δίνεις τόπο στην οργή και όχι λάδι στη φωτιά. Κάνε το πρώτο βήμα υποχώρησης πριν φτάσετε στο σημείο να πείτε ο ένας στον άλλο πράγματα που θα μετανιώσετε. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν ξεκίνησες εσύ τον καυγά ή δεν φταις εσύ, κάνε το βήμα για την εκτόνωση. Θα δεις ότι θα το εκτιμήσει και η ίδια αργότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην περίπτωση ειδικά που έχεις την ευθύνη, ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις να ζητάς ειλικρινά συγγνώμη. Η αναγνώριση του σφάλματος δεν είναι σημάδι αδυναμίας αλλά γενναιότητας και ανδρισμού. Αποδεικνύεις στη σύντροφό σου ότι μπορεί να σε εμπιστευτεί και ότι δεν είσαι κάποιος εγωκεντρικός αλαζόνας που επιδιώκει να τη βγάλει τρελή σε κάθε ευκαιρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.