ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτό είναι το λάθος που οδηγεί μια σχέση στον χωρισμό

Αυτό είναι το λάθος που οδηγεί μια σχέση στον χωρισμό

Μια σχέση οδηγείται σε χωρισμό όταν γίνονται πολλά λάθη ταυτόχρονα. Είναι το λάθος ή κατάσταση, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε χωρισμό στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η απιστία δημιουργεί λειτουργικά και δομικά προβλήματα σε μια σχέση καθώς ταράζει μια για πάντα την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία μεταξύ των δύο ανθρώπων που είναι σε σχέση.

Ειδικά από την πλευρά και την ψυχολογική θέση του ατόμου στο οποίο ο άλλος ήταν άπιστος, δημιουργούνται συχνά εμμονές, άγχη, φοβίες, ακόμη και άρνηση του ίδιου του του εαυτού (ότι δεν αξίζει κλπ).

Η απιστία είναι ένα τραυματικό ψυχολογικά γεγονός, το οποίο αφήνει το «σημάδι» του για πάντα σε έναν άνθρωπο που την υφίσταται. Βλέπει ενδεχομένως και στις επόμενες σχέσεις του τον επόμενο «άπιστο σύντροφο» που ενδεχομένως δεν είναι καν άπιστος.

Οδηγεί το άτομο σε μια μορφή απελπισίας που τις περισσότερες φορές συνοδεύεται με μείωση της αυτοπεποίθησής του, με την άρνηση να δεχθεί ότι δε φταίει το ίδιο για την απιστία που άλλος έκανε.

Καταστρέφει τον ρομαντισμό, την αλήθεια, την πραγματικότητα της σχέσης με αποτέλεσμα όσο και να πει το άτομο που δέχθηκε αυτήν την κατάσταση, ότι θα προσπαθήσει να συγχωρήσει, να δεχθεί κλπ. να καταλήγει να χωρίζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απιστία είναι η πιο μη απαραίτητη πράξη στα πλαίσια μιας σχέσης. Είναι επίσης τελείως αδικαιολόγητη. Το άτομο που την κάνει μπορούσε και είχε το ελεύθερο να χωρίσει. Το ότι δεν το έκανε λέει πολλά για το ίδιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.