ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αν στέλνεις μηνύματα με άλλους θεωρείται απιστία

Αν στέλνεις μηνύματα με άλλους θεωρείται απιστία

Όταν είσαι σε μια σχέση, υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου όσον αφορά τα μηνύματα που ανταλλάσσεις με άλλες γυναίκες, και αν αυτά σε καθιστούν άπιστο. (Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες).

Το μόνο που θα πρέπει να θυμάσαι, είναι ότι υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του να είσαι πιστός και άπιστος, και κάθε κατάσταση είναι διαφορετική.

Θα έστελνες κάποιο μήνυμα αν ήταν παρών η σύντροφος σου;

Σύμφωνα με την Susan J. Elliott, η οποία είναι σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας του βιβλίου “Getting Back Out There”, τα πιο επιτυχημένα ζευγάρια ακολουθούν τον κανόνα, “αν δεν το κάνεις μπροστά μου, μην το κάνεις”. Έτσι, όπως καταλαβαίνεις, αν δεν θέλεις η σύντροφος σου να διαβάσει το μήνυμα που στέλνεις, τότε μην το στείλεις. “Ο κανόνας αυτός δεν αφήνει χώρο για γκρίζες ζώνες ή συζητήσεις” λέει η Elliott. “Είναι ένας απλός και δοκιμασμένος κανόνας που λειτουργεί.”

Μήπως είσαι συναισθηματικά άπιστος;

Προφανώς γνωρίζεις τι σημαίνει να έχεις απατήσει την σύντροφο σου, ωστόσο υπάρχει και η περίπτωση που είσαι συναισθηματικά άπιστος (όπως μέσω γραπτών μηνυμάτων), και εκεί είναι λίγο πιο δύσκολο να καταλάβεις αν έχεις ξεπεράσει κάποιο όριο. Αν δεις ότι διοχετεύεις περισσότερο χρόνο και ενέργεια στο να μιλάς και να μοιράζεσαι πράγματα με ένα τρίτο πρόσωπο, και παραμελείς της σύντροφο σου, τότε η σχέση σου βαίνει προς την γκρίζα ζώνη. Σύμφωνα με την Peggy Vaughan, συγγραφέα του The Monogamy Myth, θα πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου την εξής ερώτηση: “Κάνω πράγματα ή μιλάω για πράγματα με αυτό τον άνθρωπο τα οποία δεν κάνω ή δεν συζητώ με την σύντροφό μου;” Αν η απάντηση σου είναι ναι, τότε σημαίνει ότι έχεις ξεπεράσει τα όρια.

Είναι κάτι με το οποίο νιώθετε άνετα και οι δύο;

Κάθε ζευγάρι θέτει τα δικά του όρια όσον αφορά την σχέση τους, ώστε να νιώθουν άνετα και ασφαλείς. “Εάν θεωρείτε πως απιστία είναι μόνο η σεξουαλική πράξη, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα” σχολιάζει η Elliott. “Εάν ωστόσο, ακόμα και η υποψία φλερτ μέσω μηνυμάτων θεωρείται απιστία στη σχέση σας, τότε υπάρχει πρόβλημα. Σε ένα βαθμό, η απάντηση είναι προσωπική και όλα έχουν να κάνουν με τα όρια και τα περιθώρια που θέτουν δύο άνθρωποι σε μια σχέση.” Είναι πολύ σημαντικό να συζητήσετε από την αρχή με την σύντροφο σας, σχετικά με το τι είναι και δεν είναι αποδεκτό στη σχέση σας. Σύμφωνα με την Vaughan, το πρόβλημα είναι το ψέμα και η κοροϊδία που ενοχλεί μέσα στη σχέση – μερικές φορές περισσότερο και από την φυσική απιστία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.