ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

7+1 Κανόνες για έξυπνο shopping στις εκπτώσεις

7+1 Κανόνες για έξυπνο shopping στις εκπτώσεις

Οι προσφορές σε όλα τα καταστήματα έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες, αλλά η αλήθεια είναι πως ήμασταν όλοι κάπως μουδιασμένοι λόγω της κατάστασης. Σήμερα επιτέλους ξεκινάει και επίσημα μία από τις αγαπημένες μας περιόδους, αυτή των εκπτώσεων. Ξέρουμε πολύ καλά πως και εσείς -όπως και εμείς- ετοιμάζεστε για αχαλίνωτο shopping και είστε έτοιμες να ξοδέψετε όλο τον μισθό σας, αλλά δεν πρέπει. Μην παρασύρεστε από τις χαμηλές τιμές και τις κάθε είδους προσφορές και σκεφτείτε λογικά. Το ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, όμως είναι αυτό που πρέπει να κάνετε για να μην φτάσετε στο τέλος του μήνα και μετράτε τα τελευταία ευρώ που θα έχουν απομείνει στο πορτοφόλι σας. Εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε συμβουλές που πρέπει να τηρήσετε για να μην μετανιώσετε τις αγορές σας.

1. Κάντε μία λίστα με όλα όσα χρειάζεστε, πριν βγείτε στα μαγαζιά. Με αυτόν τον τρόπο θα πάτε εκεί που πρέπει μόνο και θα κερδίσετε χρόνο και σίγουρα χρήμα, καθώς έτσι είναι πιο δύσκολο να παρασυρθείτε από τις χαμηλές τιμές σε προϊόντα που δεν έχετε ανάγκη.

2. Μην παίρνετε μαζί σας τις κάρτες σας. Ακόμα ένας τρόπος για να δείξετε εγκράτεια, είναι να μην έχετε αρκετά χρήματα μαζί σας. Θέλοντας και μη θα σταματήσετε να ξοδεύετε πριν ο λογαριασμός σας φτάσει κοντά στο μηδέν.

3. Αποφύγετε να αγοράσετε πολλά οικονομικά ρούχα και αξεσουάρ. Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι οι άνθρωποι που επιλέγουν τα low budget αντικείμενα, ξοδεύουν στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα από αυτούς που επιλέγουν να αποκτήσουν «ένα και καλό». Επιλέξτε λοιπόν να επενδύσετε σε ένα προϊόν που θα βρείτε σε πραγματικά συμφέρουσα τιμή παρά σε πολλά πιο οικονομικά που θα σας ικανοποιήσουν μόνο στιγμιαία.

4. Κάντε έρευνα αγοράς. Όσο δύσκολο και αν ακούγεται στην περίοδο των εκπτώσεων, είναι αυτό που πρέπει να κάνετε. Μην αγοράσετε το πρώτο πράγμα που θα βρείτε, περιμένετε μέχρι να είστε σίγουρη πως η αγορά σας είναι η ιδανική και πως δεν θα βρείτε κάτι που σας ικανοποιεί περισσότερο.

5. Αποφασίστε το budget που θα διαθέσετε πριν βγείτε στα μαγαζιά και όχι αφού θα έχουν περάσει μπροστά από τα μάτια σας όλοι οι «πειρασμοί».

6. Δοκιμάστε τα πάντα. Μην αγοράσετε κάτι χωρίς να το έχετε δοκιμάσει, γιατί υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να κάνετε λάθος και είναι πάρα πολλά τα καταστήματα που δεν δέχονται αλλαγές και επιστροφές στα είδη που βρίσκονται σε προσφορές.

7. Μη βγείτε για ψώνια αν δεν είστε σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Αν είστε στεναχωρημένη υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, είτε δε θα σας αρέσει τίποτα απολύτως, είτε θα αγοράζετε πράγματα χωρίς να είστε σε θέση να κρίνετε αντικειμενικά αν τα χρειάζεστε ή όχι, με αποτέλεσμα να καταλήξετε με σακούλες από άχρηστα επί της ουσίας ρούχα και αξεσουάρ.

8. Μην αγοράσετε κάτι που μοιάζει με κάτι άλλο που ήδη έχετε απλά και μόνο επειδή το βρήκατε σε συμφέρουσα τιμή. Γιατί να το κάνετε άλλωστε; Κάπως έτσι η ντουλάπα μας γεμίζει με πολλά ίδια κομμάτια και τελικά διαπιστώνετε πως πολλά άλλα σας λείπουν αλλά δε σας έχουν μείνει χρήματα για να τα αποκτήσετε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολουθήστε τους κανόνες και να είστε σίγουρη πως θα κάνετε πολύ πιο συνετές αγορές. Σίγουρα στην περίοδο των εκπτώσεων επιτρέπονται και κάποιες «ατασθαλίες», απλώς μην το παρακάνετε για να μην το μετανιώσετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.