Οι σγουρές αφέλειες είναι η μεγαλύτερη τάση στα μαλλιά φέτος! Τι πρέπει να ξέρεις! [φωτό]

Οι σγουρές αφέλειες είναι η μεγαλύτερη τάση στα μαλλιά φέτος! Τι πρέπει να ξέρεις! [φωτό]

Δεν είναι η πρώτη σεζόν που γίνεται τόση συζήτηση γύρω από τις αφέλειες! Συχνά- πυκνά βλέπαμε it girls και μοντέλα να κόβουν αφέλειες στα ίσια ή σπαστά μαλλιά τους. Και αυτές οι αφέλειες ήταν ίσιες και μακριές. Ήταν οι αφέλειες της Jane Birkin που πρωταγωνιστούσαν τόσες σεζόν. 

Φέτος, οι αφέλειες είναι και πάλι στο προσκήνιο. Αλλά αυτό δεν είναι είδηση. Η είδηση είναι ότι οι αφέλειες αυτές είναι σγουρές, απευθύνονται σε σγουρομάλλες θυμίζουν περισσότερο την Jennifer Beals από το Flashdance και ήρθαν για να εκτοπίσουν την Jane Birkin!

H Jane Birkin δίνει την θέση της στην Jennifer Beals! Και κάπως έτσι αναβιώνουμε τα 80’s και το Flashback!

Με άλλα λόγια: αυτές οι αφέλειες αποτελούν την εκδίκηση κάθε σγουρομάλλας εκεί έξω που κρύβονταν πίσω από την μεγάλη στρογγυλή βούρτσα και το σεσουάρ για να ισιώσει τα μαλλιά της. 

Άρα: αν είσαι σγουρομάλλα αυτή είναι η χρονιά σου! Και μπορείς να απογειώσεις το look σου κόβοντας αφέλειες!

Σγουρές αφέλειες: που τις είδαμε!

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει στην ομορφιά αυτή η τάση: να δουλεύουμε με ό,τι έχουμε, να αναδεικνύουμε την φυσική μας ομορφιά και να μην πηγαίνουμε κόντρα σε όσα η φύση μας έδωσε. Με πιο απλά λόγια: τα ίσια μαλλιά να τα αφήνουμε ίσια, τα σπαστά σπαστά και τα σγουρά μαλλιά σγουρά! Μάλιστα, η τάση πήρε τέτοιες προεκτάσεις στο catwalk ώστε σχεδιαστές και hair stylists συμφώνησαν σε κάποια shows να μην χτενίζουν όλα τα κορίτσια με τον ίδιο τρόπο προκειμένου να αναδειχτεί και η προσωπικότητά τους! 

Τι πρέπει να προσέξεις προτού κόψεις σγουρές αφέλειες!

Το συγκεκριμένο κούρεμα παρά το γεγονός ότι αντλεί την έμπνευσή του από τα 80’s είναι αρκετά updated και ενημερωμένο ακριβώς όπως και τα κορίτσια που θα το επιλέξουν! Είναι πολύ βασικό, λοιπόν, να βρεις έναν εξίσου ενημερωμένο κομμωτή με τον οποίο να ταιριάζετε, να τους δείξεις οπωσδήποτε photo πριν προχωρήσετε στο κούρεμα και να έχει καταλάβει ακριβώς αυτό που θες. Αν δεις εκεί έξω ένα κορίτσι που έχει το κούρεμα που θες να κάνεις κι εσύ μην διστάσεις να το σταματήσεις και να το ρωτήσεις πού το έκανε. Έτσι σίγουρα θα εξασφαλίσεις το αποτέλεσμα που θες!

Επίσης, ο κομμωτής που θα σε κουρέψει είναι πολύ βασικό να δουλέψει πάνω στη φυσική σου βάση, στα σγουρά σου μαλλιά, δηλαδή, και επίσης να το κάνει σε στεγνά μαλλιά. Το πρόβλημα με τα σγουρά είναι ότι όταν είναι βρεγμένα δείχνουν άλλα! Το μήκος τους πιο μακρύ, πιο ίσια, επίσης κάθε μπούκλα έχει την δική της ελαστικότητα κι έτσι δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά! 

Anthony Vaccarello

Πώς να κάνεις styling στα σγουρά μαλλιά με αφέλειες!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν κάνεις styling στο σπίτι σου μετά το κούρεμα τα προϊόντα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Για αρχή: για κανέναν λόγο μην χτενιστείς όσο τα μαλλιά σου είναι στεγνά! Για κα-νέ-ναν! Χτενίσου με μια χτένα με δόντια αφού απλώσεις το conditioner και πριν το ξεπλύνεις. Έπειτα, όσο τα μαλλιά σου είναι νωπά άπλωσε ένα leave in conditioner που και θα τα ενυδατώσει και θα βοηθήσει να μην φριζάρουν. Έπειτα αφού στεγνώσεις με το πιστολάκι και χρησιμοποιώντας μόνο τα  δάχτυλά σου, ψέκασε με spray αλατόνερου πιέζοντας τις άκρες των μαλλιών σου. Για τις αφέλειες, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι ο αέρας του σεσουάρ να ακολουθεί τη φορά της αφέλειας. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.