ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μόντελινγκ: Έξι περίτρανες περιπτώσεις που δείχνουν ότι η ομορφιά δεν σε κάνει τοπ μόντελ (φώτο)

Μόντελινγκ: Έξι περίτρανες περιπτώσεις που δείχνουν ότι η ομορφιά δεν σε κάνει τοπ μόντελ (φώτο)

Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων υπάρχει το πρότυπο του μοντέλου, που πάντα θα είναι ένα πανέμορφο κορίτσι, όμως στις παρακάτω περιπτώσεις αυτή η άποψη πάει περίπατο, καθώς έξι γυναίκες που δεν είναι ιδιαίτερα όμορφες κάνουν τεράστια καριέρα στο μόντελινγκ.

Δεν πρόκειται περί κάποιας συγκλονιστικής αποκεκαλυμμένης σοφίας: Το σημερινό μόντελινγκ αναζητά το παράξενο, αναζητά φιγούρες που δεν πρόκειται να ξεχαστούν και που μπορούν να γίνουν σύμβολα ριζοσπαστισμού, όχι εξειδανίκευσης. Με άλλα λόγια, όποιος νοσταλγεί την εποχή που τα τοπ μόντελ ήταν γυναίκες-γλυπτά, με τέλειες αναλογίες και εκρηκτικές καμπύλες, σήμερα θεωρείται απλώς οπισθοδρομικός.

Το «προχώ» και αντισυμβατικό είναι το ομορφάσχημο -ή και το καθαυτό άσχημο. Ίσως επειδή το ίδιο το μόντελινγκ έχει ανατρέψει τα στερεότυπα, επιβάλλοντας το σεβασμό στη διαφορετικότητα και διευρύνοντας το αισθητικό κριτήριο. Οπότε, ναι, τοπ μόντελ μπορεί να είναι πλέον πχ ένα κορίτσι με λεύκη, με πρόσωπο που θυμίζει ξωτικό ή φιγούρα από ταινία με εξωγήινους, μια παχύσαρκη κ.ο.κ.

Ιδού ένα μικρό μπουκέτο από μοντέλα αυτής της κατηγορίας. Ο αναγνώστης παρακαλείται να υπενθυμίζει τακτικά στον εαυτό του πως περιεργάζεται ό,τι πιο ριζοσπαστικό και μοντέρνο κυκλοφορεί στις πασαρέλες του πλανήτη. Και, επιτέλους, να ξεκολλήσει από το βαρετό, αψεγάδιαστο κάλλος γυναικών τύπου Cindy Crawford, Linda Evangelista, Gisele Bundchen, Laetitia Casta κ.λπ. Αυτές ανήκουν στην προϊστορία της ομορφιάς, η ασχήμια τις έχει προ πολλού ξεπεράσει.

‘Ισα Λις
Μεξικάνα με ιαπωνικά γονίδια, 25 ετών. Μαγεύει σε πασαρέλες ανά τον κόσμο, καθώς και σε εξώφυλλα της Vogue. Τα λαγωνικά την ανακάλυψαν σε ηλικία 14 ετών, ενόσω εργαζόταν στο εστιατόριο σούσι του πατέρα της. Ο οποίος την τιμωρούσε με καταναγκαστική εργασία, λόγω χαμηλών επιδόσεών της στο σχολείο.

Previously on Issa

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Issa Lish (@issalish) στις

Κέλυ Μίτεντορφ
Αμερικανίδα, από την Αριζόνα 26 ετών. Όταν την κάλεσε η Prada για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας, η Κέλι ήταν 16 χρονών και ήταν ακόμη μαθήτρια. Όταν την ειδοποίησαν ήταν κυριολεκτικά μέσα στην τάξη, σε μάθημα μαθηματικών για την ακρίβεια.

Ode to the backyard that is responsible for my last shred of sanity

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelly Mittendorf (@kelly_mittendorf) στις

Μόλι Μπερ
Αμερικανίδα, 23 ετών, από τη Φιλαδέλφεια. Με ύψος 1.83 μ. και με ποσοστό λίπους στον οργανισμό της που θα ζήλευε ακόμη και σκελετός σε ακτινογραφία, ήταν δεδομένο ότι η Μόλι θα περνούσε δύσκολες ώρες με τους συνομηλίκους της. Τα πάντα πάνω της μοιάζουν αλλόκοτα. Αυτό όμως είναι και το μεγάλο της προσόν, όπως τελικά αποδείχθηκε. Οι εμφανίσεις της σε πασαρέλες ανά τον πλανήτη θα μπορούσε να είναι η ίδια η ιστορία της υψηλής ραπτικής, καθώς η Μόλι Μπερ είναι το αγαπημένο παιδί για την αφρόκρεμα των πιο σημαντικών οίκων μόδας.

@maisonmargiela ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Molly Bair (@molllsbair) στις

Τες Χόλιντεϊ
Από το Μισισιπή των ΗΠΑ, 34 ετών και αμέτρητων κιλών. Παχύσαρκη και υπερήφανη για τις ατελείωτες στρώσεις λίπους που περιτυλίγουν το κορμί της, η Τες διεκδικεί τον τίτλο της πιο σωματώδους μοντέλας στη γνωστή ιστορία του κόσμου. Εκτός από επιτυχημένη, είναι επίσης παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Τη δική της μητέρα την είχε πυροβολήσει δύο φορές στο κεφάλι ο εραστής της. Ενάντια σε κάθε δυσκολία -κυρίως κόντρα στα στερεότυπα και τη χλεύη- η Tess έχει αναδειχθεί σε σύμβολο του αγώνα για την εξάλειψη των κάθε είδους διακρίσεων.

Ντάφνι Γκρόνεβελντ
Από την Ολλανδία, 25 ετών. Τα χαρακτηριστικά της μαγνητίζουν το βλέμμα, προδίδοντας την απορία του απαίδευτου παρατηρητή για το πώς το συγκεκριμένο κορίτσι θα μπορούσεε ποτέ να έχει λάμψει στην πασαρέλα. Κι όμως, αυτό ακριβώς συμβαίνει. Και μόνο το γεγονός ότι η Ντάφνι είναι το πρόσωπο του κλασικού αρώματος του Jean Paul Gaultier αρκεί για να υποδηλώσει την αξία της.

It’s a look ? thanks for having me @laquan_smith @ronnie_hart @evelienjoos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daphne (@daphnegroeneveld) στις

Γουίνι Χάρλοου
Με διαφορά η πιο διάσημη από όλες τις συναδέλφους της όπως προαναφέρθηκαν, η Γουίνι Χάρλοου απάλλαξε τον κόσμο από το σύμπλεγμα της λεύκης. Κατάγεται από τον Καναδά, είναι 25 ετών και ανήκει πλέον στις celebrities παγκόσμιου βεληνεκούς. Εξαργυρώνει τη φήμη που απέκτησε μέσω του μόντελινγκ, των εμφανίσεων σε βίντεο-κλιπ κ.λπ. διαφημίζοντας διάφορα προϊόντα, ενώ παράλληλα έχει αναλάβει ακτιβιστική δράση προκειμένου να βοηθήσει κάθε άτομο με λεύκη να αποτινάξει οποιοδήποτε φόβο ή σύμπλεγμα κατωτερότητας.

Charged by the Sun ??? /// @star_lashextensions @wenailditla

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ♔Jamaican Canadian♔ (@winnieharlow) στις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.