Σκελετός 2.000 ετών με μάσκα αποκαλύφθηκε στην Κιουτάχεια

Σκελετός 2.000 ετών με μάσκα αποκαλύφθηκε στην Κιουτάχεια

Ένας σκελετός, 2.000 ετών, με μάσκα στο πρόσωπό του βρέθηκε στην αρχαία πόλη των Αιζανών στην επαρχία της Κιουτάχειας στην Τουρκία. Ο σκελετός ανακαλύφθηκε στο πλαίσιο ανασκαφών που συνεχίζονται στην περιοχή εδώ και δύο χρόνια.

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, η Elif Özer, επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας του τμήματος Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Pamukkale,είπε ότι οι ανασκαφές βρίσκονται σε εξέλιξη από το 2011, και πολλά ευρήματα έχουν βρεθεί στην περιοχή. Ο σκελετός ανακαλύφθηκε στο βόρειο τμήμα των αρχαίας νεκρόπολης.

Η μάσκα του σκελετού βρέθηκε μαζί με το πρόσωπο και το σώμα. Αυτή η μάσκα πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε σε τελετές ταφής στους Αιζανούς, δήλωσε η Özer. Η μάσκα βρέθηκε τοποθετημένη στο πρόσωπο του νεκρού και αυτό μπορεί να υποδηλώνει τη σχέση του νεκρού με την τελετή του Διονύσου.

Την ίδια στιγμή, ανασκαφές στη Ρώμη της Ιταλίας αποκαλύπτουν, επίσης, μάσκες. Οι μάσκες έχουν σχέση με την λατρεία, σύμφωνα με την Özer. «Κάνουμε έρευνα για το θέμα αυτό», πρόσθεσε.

Η Özer είπε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τα ευρήματα δεν έχουν ακόμα καθοριστεί,ενώ οι μάσκες που έχουν βρεθεί στο χώρο του θεάτρου και της νεκρόπολης είναι διαφορετικές. Οι ανασκαφές στον χώρο του θεάτρου αποκάλυψαν, επίσης, μάσκες και γλυπτά του Έρωτα.

Πηγή: Hurriyet Daily News

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.