Calcio Storico: Το πιο σκληρό παιχνίδι όπου επιτρέπονται όλα για ένα… μοσχάρι! (βίντεο)

Calcio Storico: Το πιο σκληρό παιχνίδι όπου επιτρέπονται όλα για ένα… μοσχάρι! (βίντεο)

Το Calcio Storico Fiorentina «γεννήθηκε» στην Ιταλία το 1500 και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να θεωρείται παράδοση της Φλωρεντίας. Πρόκειται για ένα άθλημα που ξεκίνησε να παίζεται από τους οικονομικά εύπορους μέχρι και τους… Πάπες!

Οι κανονισμοί του γράφτηκαν το 1580 από τον Κόμη Giovanni de’ Bardi και ισχύουν έως σήμερα με πολύ μικρές παραλλαγές. Σε αυτούς βλέπουμε μία… μίξη από ποδόσφαιρο, πάλη και ράγκμπι και σχεδόν κατά τη διάρκεια του αγώνα όλα επιτρέπονται. Η λέξη «σχεδόν» μπαίνει γιατί το μόνο που απαγορεύεται σε αυτό το άθλημα είναι οι κλοτσιές στο κεφάλι και η συμπλοκή δύο εναντίον ενός. Αυτόματα καταλαβαίνετε πως πρόκειται για το πιο σκληρό άθλημα στον κόσμο…

Οι αγώνες γίνονται κάθε καλοκαίρι στη πλατεία Santa Croce της Φλωρεντίας. Αυτή μετατρέπεται σε μια χωμάτινη αρένα, με τις ομάδες να είναι τέσσερις, μία από κάθε γειτονιά της πόλης.

Η κάθε μία διαθέτει 27 παίκτες που πολεμούν και διεκδικούν τη μπάλα με κάθε τρόπο! Στα 50 λεπτά της διάρκειας του αγώνα, η αρένα θυμίζει κυριολεκτικά πεδίο πρωτόγονης μάχης, με τους παίκτες να προσπαθούν να φτάσουν τη μπάλα στα δίχτυα και να πετύχουν «caccia». Έτσι έχουν ονομάσει το… γκολ και μετά από την επίτευξη του οι ομάδες αλλάζουν τέρμα. Νικητής εκείνος που θα πετύχει τα περισσότερα.

Φυσικά όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι παίκτες μπορούν να σταματήσουν τον αντίπαλο με όποιον τρόπο επιθυμούν και όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο και τις εικόνες, δεν υπάρχει εξοπλισμός και το… ξύλο είναι άφθονο. Όλα αυτά γίνονται φυσικά για να την τιμή της γειτονιάς, για να συνεχιστεί η παράδοση αλλά και για ένα… μοσχάρι! Ναι, αυτό είναι το έπαθλο του νικητή στον τελικό που γίνεται πάντα στις 24 Ιουνίου, την ημέρα που γιορτάζεται και ο San Giovanni!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.