ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Ανάσταση» στην αγωνία για τον τάφο στην Αφμίπολη: Ες αύριον τα σπουδαία…

«Ανάσταση» στην αγωνία για τον τάφο στην Αφμίπολη: Ες αύριον τα σπουδαία…

Με τις νέες ανακοινώσεις για τις ανασκαφικές προσπάθειες στον τύμβο της Αμφιπολης να αναμένονται αύριο  Τετάρτη το ενδιαφέρον αλλά και η αγωνία κορυφώνεται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Μάλιστα οι αυριανές ανακοινώσεις θα είναι «ευχάριστες» όπως είπε σήμερα η επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας Κατερίνα Περιστέρη χωρίς όμως να δώσει περισσότερες  λεπτομέρειες γύρω από τις εξελίξεις,

Τις δηλώσεις αυτές η επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας τις έκανε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, όπου και τιμήθηκε για την προσφορά της στις ανασκαφές.

Μία ημέρα πριν από τις νέες ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού για τις ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης, Κατερίνα Περιστέρη τόνισε ότι θα είναι σίγουρα “ευχάριστες” οι εξελίξεις που θα γίνουν γνωστές.

Κατά την αυριανή ενημέρωση αναμένεται  να γίνουν ανακοινώσεις και για το επόμενο βήμα της ανασκαφής, που δεν είναι άλλο από τη «σάρωση» του τύμβου προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάτω από αυτόν τον τεράστιο τεχνητό λόφο βρίσκονται και άλλοι τάφοι, ή αυτός που έχει βρεθεί είναι ο μοναδικός.

Το ενδιαφέρον κορυφώνεται, αφού κατά την αυριανή συνέντευξη Τύπου θα τεθούν και ερωτήσεις για την εγκυρότητα απόψεων που έχουν εκφραστεί ότι ο τάφος ανήκει στην  Ολυμπιάδα. 

Όσον αφορά τη φήμη που κυκλοφόρησε και ήθελε την ανασκαφική ομάδα να έχει βρεθεί μπροστά σε μια ακόμη έκπληξη, και συγκεκριμένα να έχει βρει στον τρίτο θάλαμο του τάφου σκαλοπάτια που οδηγούν σε υπόγειο χώρο κάτω από το τεχνητό παραλληλόγραμμο όρυγμα, διαψεύδεται κατηγορηματικά από όσους έχουν άμεση γνώση της ανασκαφής, αλλά το θέμα σε κάθε περίπτωση θα διευκρινιστεί αύριο.

Από την πλευρά της, η κα Περιστέρη ευχαρίστησε τους αιρετούς για την τιμή και σημείωσε ότι πρόκειται για “καταπληκτική οικουμενική ανασκαφή που όμοιά της δεν υπάρχει”.

“Δίνει χαρά όχι μόνο στους αρχαιολόγους, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο” σημείωσε χαρακτηριστικά. Σε ερώτηση για το αν έχει να ανακοινώσει κάτι ευχάριστο για το θέμα, η κα Περιστέρη είπε: “Πάντα τα παρακάτω είναι ευχάριστᨔ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος, ανέφερε ότι μέσα από αυτή την ανασκαφή “αναγεννιέται και αναβαπτίζεται ο λαός μας”.

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ για την εξέλιξη των ανασκαφών παραμένει αμείωτο, καθώς υπάρχουν καθημερινά δημοσιεύματα τόσο στον έντυπο, όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο για το μυστήριο γύρω από το πρόσωπο που είναι θαμμένο στον τάφο της Αμφίπολης, ενώ επισημαίνεται και η αξία του μνημείου ως νέος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.