ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Θ.Πάγκαλος κατέθεσε στην έκθεση των Ιωαννίνων το ξίφος του Εσάτ Πασά – Δυστυχώς αυτόν δεν τον δίδαξε απολύτως τίποτα

Ο Θ.Πάγκαλος κατέθεσε στην έκθεση των Ιωαννίνων το ξίφος του Εσάτ Πασά – Δυστυχώς αυτόν δεν τον δίδαξε απολύτως τίποτα

Με αφορμή την 102η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων (21 Φεβρουαρίου 1913) ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και βουλευτής Θεόδωρος Πάγκαλος βρέθηκε χθες βράδυ στην πόλη στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο «Ιωαννιτών Μεταβάσεις», στο χώρο του Ιτς Καλές, στο Κάστρο. ΦΩΤΟ από epirusgate

ΦΩΤΟ από epirusgate

Σπάνια λάφυρα εκτίθενται μαζί με αυθεντικά προσωπικά είδη και λαϊκές ζωγραφιές, συναφή με την απελευθέρωση και κύριο άξονα την πόλη των Ιωαννίνων. Ο κ. Πάγκαλος έφερε στα Γιάννενα το ξίφος του Εσάτ Πασά, του τελευταίου Πασά, που παρέδωσε τα Γιάννενα στον Ελληνικό στρατό. Δυστυχώς για εκείνον τόσα χρόνια που το είχε σπίτι του δεν διδάχθηκε τίποτα. Φάνηκε αυτό από την υπόθεση των Ιμίων.

Το ξίφος ήταν το δώρο του προς τον αρχιστράτηγο, διάδοχο Κωνσταντίνο. Ο παππούς του κ. Πάγκαλου, Θεόδωρος επίσης, ήταν…υπασπιστής του διαδόχου. Έτσι, βρέθηκε με το ξίφος, το οποίο είναι οικογενειακό κειμήλιο και από χθες βρίσκεται στην έκθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.