Ιστορικοί εκβιασμοί που κατέληξαν… σωστές τραγωδίες

Ιστορικοί εκβιασμοί που κατέληξαν… σωστές τραγωδίες

Είναι γνωστό ότι αν ο εκβιαστής παίξει το παιχνίδι του σωστά, τότε μιλάμε για ιδιαιτέρως επικερδές έγκλημα, χωρίς χρήση βίας μάλιστα.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο εκβιασμός είναι μια περίπλοκη ιστορία που μπορεί κάλλιστα να στραβώσει εκεί που δεν το περιμένεις, όπως μας έχει υποδείξει συχνά πυκνά το παγκόσμιο σινεμά.

Αλλά και τα εγκληματικά χρονικά του πλανήτη φυσικά, καθώς η πραγματικότητα σπανίως έχει να ζηλέψει κάτι από την τέχνη σε τέτοια περιστατικά.

Πολλά λοιπόν μπορούν να πάνε λάθος ακόμα και στον πιο καλοσχεδιασμένο εκβιασμό, όπως θα δούμε στις παρακάτω πολύκροτες υποθέσεις…

Ο δούκας του Γουέλινγκτον και η εταίρα

bblaccmmaillla1

Ο υποστράτηγος Άρθουρ Γουέσλεϊ, ο μετέπειτα δούκας του Γουέλινγκτον, είναι κυρίως γνωστός για τον θρίαμβό του κατά του Βοναπάρτη στη Μάχη του Βατερλό τον Ιούνιο του 1815. Όταν όμως η φήμη του άρχισε να εξασθενεί, δεν ήταν κι αυτός παρά ένας κοινός θνητός, δέσμιος των παθών του. Αργότερα λοιπόν στη ζωή του, ο δούκας είχε βαρεθεί τόσο τον γάμο του που δεν έμπαινε πια καν στον κόπο να κρύβει τις ερωμένες από τη σύζυγό του.

Ένα τέτοιο ειδύλλιο το 1824 με μια γνωστή εταίρα της Βρετανίας, τη Χάριερ Γουίλσον, θα αποδεικνυόταν καταστροφικό για τον ίδιο. Μιας και η παλλακίδα είχε καταγράψει με εξαντλητικές λεπτομέρειες τον ερωτικό της δεσμό με τον Γουέλινγκτον και παρέδωσε κάποια στιγμή το πορνογράφημα σε διαβόητο σκανδαλοθήρα εκδότη, με σκοπό να εκδώσει το πόνημά της. Ο Τζόζεφ Στόκντεϊλ αποφάσισε όμως να ακολουθήσει έναν σαφώς διαφορετικό δρόμο όταν έγραψε στον δούκα προσπαθώντας να τον εκβιάσει για τις «πικάντικες» ιστορίες που είχε στα χέρια του.

Ο εκδότης τον απείλησε πως θα δημοσιοποιούσε το καυτό ημερολόγιο της εταίρας αν δεν τον πλήρωνε ο Γουέλινγκτον ένα παχυλό ποσό, κι αυτό για να λάβει την αποστομωτική και απερίφραστη απάντηση του δούκα: «Έκδωσέ το και είσαι καταδικασμένος!».

Σύμφωνα με τις πηγές, ο ίδιος ο δούκας άφησε να διαρρεύσουν πιπεράτες λεπτομέρειες για τη σχέση του με την ιερόδουλη και ο Τύπος λάτρεψε όπως ήταν φυσικό το θέμα, απαθανατίζοντάς το με σκίτσα και σατιρικά κείμενα. Και τότε συνέβη το αδιανόητο: αντί να τον ψέξουν για τον δεσμό με μια κοινή γυναίκα, ο Γουέλινγκτον ξεπήδησε νικητής από την ιστορία και η φήμη του ήταν και πάλι στα αστέρια, καταλήγοντας τελικά στο να αποκαλείται πια Σιδερένιος Δούκας!

Ο Γουάν Μπαοτζίνγκ και το διπλό συμβόλαιο θανάτου

bblaccmmaillla2

Ο Μπαοτζίνγκ ήταν πρόεδρος ενός κινέζικου χρηματοπιστωτικού κολοσσού με έδρα το Πεκίνο στη δεκαετία του 1990. Η εταιρία των πολλών εκατομμυρίων έχασε μια μέρα κάπου 11 εκατ. δολάρια και ο Μπαοτζίνγκ κατηγόρησε ανοιχτά τον συνεργάτη του Λιου Χαν για υπεξαίρεση. Δεν του έφτανε φυσικά αυτό και σύντομα θα έψαχνε να πάρει εκδίκηση: μέσω του παλαίμαχου αστυνομικού Γουάνγκ Ξινγκ, προσέλαβε έναν εκτελεστή υπογράφοντας παχυλό συμβόλαιο θανάτου.

Μόνο που ο επαγγελματίας εκτελεστής αστόχησε στην απόπειρα δολοφονίας και σύντομα ήταν στα χέρια των αρχών. Ο πρώην αστυνομικός Ξινγκ βρήκε λοιπόν την περίσταση κατάλληλη για να εκβιάσει τον κροίσο, ζητώντας του ένα τρελό ποσό για να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Ξέροντας τον δρόμο, ο Μπαοτζίνγκ προσέλαβε ικανότερο εκτελεστή που φύτεψε δυο σφαίρες στον Ξινγκ τον Οκτώβριο του 2003, στέλνοντάς τον στον άλλο κόσμο.

Τον Δεκέμβριο του 2005, ο Μπαοτζίνγκ καταδικάστηκε σε θάνατο για το συμβόλαιο θανάτου, όπως και οι δύο συνεργοί του, ο αδερφός του και ο ανιψιός του (που είχε εκτελέσει τη δολοφονία). Στις 16 Μαρτίου 2005, κατά την εκδίκαση της έφεσής του, όταν άκουσε ο Μπαοτζίνγκ ότι το δικαστήριο θα επικύρωνε τελικά τη θανατική καταδίκη του, κοίταξε εξοργισμένος τους δικαστές και βροντοφώναξε: «Αρνούμαι να το δεχτώ! Θα ‘‘δώσω’’ κάποιον άλλον». Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά τραγικό: οδηγήθηκε έξω από τη δικαστική αίθουσα και εκτελέστηκε 15 λεπτά αργότερα με φονική ένεση κεκλεισμένων των θυρών. Οι στάχτες του αποστάλθηκαν πολύ αργότερα στη σύζυγό του…

Ο Τζον Στάμος και η ανήλικη εκβιαστής

bblaccmmaillla3

Στην περίεργη ιστορία που αφορά στον ελληνικής καταγωγής αμερικανό ηθοποιό υπάρχει ένα σημείο που συμφωνούν τα δύο αντιμαχόμενα μέρη: η 17χρονη Άλισον Κος γνώρισε τον Στάμος στο Ορλάντο το 2004. Εκείνη την εποχή ο ηθοποιός είχε μόλις χωρίσει από τη σύζυγό του, αν και εδώ οι εκδοχές αρχίζουν να αποκλίνουν.

Ο Στάμος ισχυρίστηκε ότι η κοπέλα του είπε ότι ήταν φοιτήτρια. Με τη συνοδεία μιας ακόμα φίλης της, οι τρεις τους πέρασαν ένα πλατωνικό βράδυ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και αυτό ήταν όλο. Η παραλλαγή της Κος ήταν σαφώς διαφορετική: γνώρισε τον Στάμος σε ένα πάρτι που γινόταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου με ναρκωτικά και στριπτιζέζ και ο ηθοποιός ήταν λιώμα από την κατάχρηση κοκαΐνης. Οι δυο τους βρέθηκαν κατόπιν γυμνοί στην μπανιέρα και πέρασαν μια βραδιά αχαλίνωτου σεξ.

Στάμος και Κος διατήρησαν πάντως επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέχρι του σημείου τουλάχιστον που ο Στάμος έκανε δημόσια εμφάνιση με τη νέα σύντροφό του, όταν τα mail της Κος έγιναν σαφώς πιο διαβολικά. Τον Νοέμβριο του 2009, η κοπέλα επικοινώνησε μαζί του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να του πει ότι κάποιος Μπράιαν την είχε ειδοποιήσει ότι διέθετε αποκαλυπτικές φωτογραφίες από το επίμαχο βράδυ. Η Κος είπε ακόμα ότι πλήρωσε 10.000 δολάρια για να πάρει μία από αυτές στα χέρια της.

Σειρά μετά είχε ο Στάμος, που άρχισε να παίρνει mails από κάποιον Μπράιαν, ο οποίος διατεινόταν ότι είχε γυμνές φωτογραφίες του με τις στριπτιζέζ και την κοκαΐνη. Ο εκβιαστής τού είπε ότι ο σκανδαλοθηρικός Τύπος ήταν έτοιμος να τον πληρώσει με 780.000 δολάρια για τα επίμαχα καρέ, αν και αυτός ήθελε να της δώσει στον ίδιο, για να μην κηλιδωθεί το όνομά του, στην προνομιακή μάλιστα τιμή των 680.000 δολαρίων!

Ο Στάμος ισχυριζόταν σταθερά ότι καμιά τέτοια βραδιά δεν είχε λάβει ποτέ χώρα, δεν υπήρχαν λοιπόν φωτογραφίες, αν και επικοινώνησε παρόλα αυτά με το FBI. Η αστυνομία του είπε να κανονίσει τη συνάντηση στο αεροδρόμιο του Μίσιγκαν τον Δεκέμβριο του 2009, όπου συνέλαβαν την Κος και τον 31χρονο συνεργό της. Το FBI ξεψάχνισε τα υπάρχοντα του εγκληματικού διδύμου αλλά ίχνος φωτογραφίας δεν βρέθηκε ποτέ. Η Κος και ο εραστής της καταδικάστηκαν για σωρεία παραβιάσεων σε 48 μήνες στη φυλακή…

Οι επίδοξοι εκβιαστές του παλατιού

bblaccmmaillla4

Ο 31χρονος Ίαν Στράχαν και ο 41χρονος Σον ΜακΓκουίγκαν, αμφότεροι Λονδρέζοι, πίστεψαν ότι είχαν χτυπήσει φλέβα χρυσού όταν γνώρισαν το 2008 έναν ακόλουθο της βασιλικής οικογένειας. Στους επόμενους πέντε μήνες, οι δυο φίλοι είχαν καταγράψει περισσότερες από οχτώ ώρες βίντεο με τον ακόλουθο να μεθά και να κάνει χρήση ναρκωτικών. Στο υλικό που κατείχαν, ο βασιλικός ακόλουθος ισχυριζόταν ότι μέλος της βασιλικής οικογένειας είχε ακουμπήσει τα γεννητικά του όργανα στο πρόσωπό του!

Η συμμορία των δύο μόνταρε και ένα κομμάτι με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι ο ακόλουθος είχε επιδοθεί σε ομοφυλοφιλική περίπτυξη με άλλο μέλος των βρετανών γαλαζοαίματων στο πάτωμα της κουζίνας. Οι Στράχαν και ΜακΓκουίγκαν προσπάθησαν μετά να εξαργυρώσουν τις πενιχρές ικανότητές τους στο μοντάζ προσεγγίζοντας τα σκανδαλοθηρικά Μέσα. Εντελώς αναπάντεχα, καθώς το επίπεδο των αγγλικών ταμπλόιντ είναι γνωστό, καμιά φυλλάδα δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον!

Χωρίς πρόθυμο αγοραστή, το δίδυμο αποφάσισε να εκβιάσει ευθέως τον βοηθό. Τηλεφωνώντας του από το νούμερο της μητέρας του Στράχαν, απαίτησαν 50.000 λίρες για να μη δημοσιοποιήσουν το υλικό, αν και η αστυνομία είχε τελικά άλλη γνώμη. Στη συνάντηση, οι δυο άντρες βρήκαν αντί για 50.000 λίρες δύο ζευγάρια χειροπέδες και πέντε χρόνια φυλακής τελικά…

Το σουπερμόντελ, ο άντρας της και ο εκβιαστής τους

bblaccmmaillla5

Τον Ιούλιο του 2009, το σουπερμόντελ Σίντι Κρόφορντ και ο σύζυγός της Ράντι Γκέρμπερ άρχισαν να λαμβάνουν απειλητικά τηλεφωνήματα που έψαχναν να τους αποσπάσουν λεφτά για την εξαγορά της σιωπής. Οι εκβιαστές είχαν στα χέρια τους μια φωτογραφία της εφτάχρονης κόρης του ζεύγους, η οποία ήταν δεμένη σε μια καρέκλα και φιμωμένη! Το καρέ είχε τραβήξει η νταντά της μικρής στο πλαίσιο παιχνιδιού με το κορίτσι, αν και η δημοσιοποίησή του θα μπορούσε να φέρει προβλήματα στους γονείς.

Κι αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε ο εκβιαστής, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ήταν καλός άνθρωπος και δεν ήθελε η φωτογραφία να καταλήξει στις σκανδαλοθηρικές εφημερίδες.

Ο σύζυγος της Κρόφορντ συναντήθηκε τελικά με τον Έντις Κάγιαλαρ και του έδωσε 1.000 δολάρια για να πάρει το ενσταντανέ. Λίγο αργότερα όμως ο εκβιαστής τηλεφώνησε και πάλι αξιώνοντας πια 500.000 δολάρια για το αντίγραφο που είχε κρατήσει της φωτογραφίας! Πριν προλάβει όμως να μάθει αν έπιασε ο νέος του εκβιασμός, ο Κάγιαλαρ απελάθηκε πίσω στη Γερμανία καθώς ζούσε στις ΗΠΑ χωρίς άδεια. Όχι ότι αυτό τον έκανε να ξεχάσει τα παραδάκι που μυριζόταν στην Αμερική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κι έτσι την 1η Νοεμβρίου τηλεφώνησε και πάλι στο ζευγάρι απαιτώντας πια 100.000 δολάρια. Η Κρόφορντ θεώρησε πως το πράγμα είχε παραγίνει και το FBI ήταν τώρα μέρος της υπόθεσης. Ο Κάγιαλαρ συνελήφθη στη Γερμανία και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση για απόπειρα εκβιασμού…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.