Λυκία: Η βυθισμένη πόλη της Μεσογείου (φωτό, βίντεο)

Λυκία: Η βυθισμένη πόλη της Μεσογείου (φωτό, βίντεο)

Στα τουρκικά παράλια, ένα τμήμα της αρχαίας πόλης της Λυκίας, βρίσκεται βυθισμένο στον κόλπο του νησιού Κέκοβα! Η αρχαία πόλη που οι Τούρκοι της αναφέρουν ως Κέκοβα-Σίμενα, ήταν αρχικά ένα μικρό ψαροχώρι και αργότερα ένα φυλάκιο των Ιπποτών της Ρόδου.

Ένα τμήμα της πόλης βρίσκεται στην ηπειρωτική χώρα, όπου σήμερα βρίσκεται το γραφικό ψαροχώρι του Κάλεκοϊ. Πέρα από τον κόλπο, στο νησί Κέκοβα (Kekova), έχει βυθιστεί η άλλη μισή Λυκία.

Η γη… γλίστρησε μέσα στη Μεσόγειο, όταν ένας τρομερός σεισμός έπληξε την Τουρκία τον 2ο αιώνα. Τα μισά από τα σπίτια, είναι τώρα ερείπια, και βυθισμένες σκάλες κατεβαίνουν μέσα στο νερό. Μερικά από τα θεμέλια των κτιρίων και το αρχαίο λιμάνι είναι εντελώς κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Ολόκληρη η περιοχή ανακηρύχθηκε ειδικά προστατευόμενη περιοχή το 1990 από την τουρκική κυβέρνηση, και απαγορεύονται κολύμβηση και καταδύσεις.

kekova-sunken-city-12

kekova-sunken-city-22

kekova-sunken-city-42

kekova-sunken-city-56

kekova-sunken-city-62

kekova-sunken-city-72

kekova-sunken-city

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: apocalypsejohn.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.