ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σεπτέμβριος 1941: Η μάχη του Κιέβου – Ο «Κόκκινος Στρατός» συντρίβεται από την Βέρμαχτ (βίντεο)

Σεπτέμβριος 1941: Η μάχη του Κιέβου – Ο «Κόκκινος Στρατός» συντρίβεται από την Βέρμαχτ (βίντεο)

Η πρώτη μάχη του Κιέβου διεξήχθη μεταξύ 7 Αυγούστου και 26 Σεπτεμβρίου του `1941 μεταξύ των γερμανικών και των ρωσικών στρατευμάτων. Η μάχη θεωρείται ως ο μεγαλύτερος εγκλωβισμός στρατευμάτων στην ιστορία.

Κατά την προέλαση των γερμανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία σχεδόν όλο το νοτιοδυτικό μέτωπο του Κόκκινου Στρατού περικυκλώθηκε από τα γερμανικά στρατεύματα με τους Γερμανούς να αναφέρουν την αιχμαλωσία 650.000 στρατιωτών. Ο διοικητής του Μετώπου στρατηγός Mikhail Kirponos εγκλωβίστηκε και αυτός για να σκοτωθεί στην προσπάθειά του μαζί με άλλες δυνάμεις να σπάσουν το αποκλεισμό των γερμανικών στρατευμάτων.

Η καταστροφή του Κιέβου ήταν η μεγαλύτερη που υπέστη ο Κόκκινος Στρατός κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ. Όλο το νοτιοδυτικό Μέτωπο αριθμούσε περί τους 750.000 άνδρες με 3923 πυροβόλα, 114 άρματα μάχης και 167 αεροσκάφη υλικό το οποίο απωλέσθη επίσης στην συντριπτική του πλειοψηφία.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.