Ο δολοφόνος κλόουν που σκότωσε 33 αγόρια και τα έθαβε στο υπόγειο – Η ανατριχιαστική ιστορία του Τζον Γουέιν Γκέισι

Ο δολοφόνος κλόουν που σκότωσε 33 αγόρια και τα έθαβε στο υπόγειο – Η ανατριχιαστική ιστορία του Τζον Γουέιν Γκέισι

Στις 11 Δεκεμβρίου του 1978, ο εργολάβος Τζον Γουέιν Γκέισι, γνώρισε τον 15χρονο Ρόμπερτ Πιστ, που εργαζόταν στο τοπικό φαρμακείο.

Του πρότεινε να δουλέψει για αυτόν στην οικοδομή. Αφού σχόλασε, ο Πιστ τηλεφώνησε στους γονείς του και τους ενημέρωσε ότι θα πήγαινε στο σπίτι ενός εργολάβου για να συζητήσουν για μια δουλειά. Ήταν η τελευταία φορά που άκουσαν τη φωνή του γιου τους.

Ο Πιστ ακολούθησε τον Γκέισι μέχρι το υπόγειο του σπιτιού του, όπου άρχισαν να συζητούν για διάφορα θέματα.

Κάποια στιγμή, ο Γκέισι έκανε ένα ταχυδακτυλουργικό τρικ με χειροπέδες και ζήτησε απ’ τον Πιστ να τις φορέσει, για να το δοκιμάσει. Ο νεαρός υπάκουσε, αλλά δεν μπόρεσε να ανοίξει τις χειροπέδες και ρώτησε τον Γκέισι ποιο ήταν το κόλπο.

Ο Γκέισι έβγαλε το κλειδί απ’ την τσέπη και απάντησε: «Το κόλπο είναι να έχεις το κλειδί». Πριν προλάβει να αντιδράσει ο νεαρός, ο Γκέισι τύλιξε ένα σκοινί γύρω απ’ το λαιμό του και τον στραγγάλισε.

Έθαψε το πτώμα κάτω από τη γέφυρα του ποταμού Ντες Πλέινς, στο Σικάγο.

Η εξαφάνιση του νεαρού δεν πέρασε απαρατήρητη. Σε αντίθεση με τα περισσότερα θύματα του δολοφόνου Γκέισι, ο Πιστ δεν ζούσε στο περιθώριο. Ήταν άριστος μαθητής, διατηρούσε καλές σχέσεις με την οικογένειά του και κανείς δεν πίστεψε ότι ο νεαρός είχε φύγει απ’ το σπίτι του.

Ο Γκέισι είχε σκοτώσει άλλες 32 φορές, χωρίς να τον πιάσουν, αλλά η δολοφονία του Πιστ ήταν το μεγάλο του λάθος.

Στις 21 Δεκεμβρίου, η αστυνομία τον συνέλαβε και ο Γκέισι ομολόγησε τα πάντα.

Ο «Κλόουν που Σκοτώνει»

Η σύλληψη του Τζον Γουέιν Γκέισι συντάραξε την αμερικάνικη κοινωνία και ειδικά την περιοχή Ντες Πλέινς του Σικάγο, όπου κατοικούσε.

Ο Γκέισι ήταν ένας τρυφερός πατέρας, επιτυχημένος επιχειρηματίας, αγαπητός από όλους, συμμετείχε στα πολιτικά δρώμενα και οργάνωνε τακτικά πάρτι όπου μεταμφιεζόταν σε κλόουν για να διασκεδάσει τα παιδιά.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει, ότι ήταν ο ίδιος άνθρωπος που δολοφόνησε δεκάδες νεαρά αγόρια.

Ο Γκέισι γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου του 1942. Όλη την παιδική του ηλικία, κακοποιείτο από τον πατέρα του. Ήταν ομοφυλόφιλος, αλλά για να διατηρήσει τους τύπους, παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά.

Το 1968, καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση για τον βιασμό δύο ανήλικων αγοριών. Μόλις δύο χρόνια μετά, αφέθηκε ελεύθερος λόγω καλής διαγωγής και συνέχισε ακάθεκτος τις επιθέσεις.

Η υπόθεση του Γκέισι έλαβε τεράστια δημοσιότητα. Τα φρικιαστικά του εγκλήματα σε συνδυασμό με το αψεγάδιαστο δημόσιο προφίλ που διατηρούσε έως τη σύλληψή του, προκάλεσαν το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο Γκέισι καταδικάστηκε σε θάνατο το 1980.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της φυλάκισής του, ο Γκέισι ζωγράφιζε πίνακες με κλόουν και νεκροκεφαλές. Δεν είχε ιδιαίτερο ταλέντο και οι πίνακες με δυσκολία θα πουλιόνταν σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά επειδή ο δημιουργός τους σκότωσε 33 ανθρώπους, η αξία των ζωγραφιών έφτασε τα 3 χιλιάδες δολάρια το κομμάτι και πολλοί πουλήθηκαν αμέσως. Εκτελέστηκε 14 χρόνια μετά την καταδίκη του στις 10 Μαΐου του 1994.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.