Βίντεο: Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για το Πολυτεχνείο από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο το 1975

Βίντεο: Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για το Πολυτεχνείο από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο το 1975

Ο επικεφαλής του δικτατορικού καθεστώτος που προέκυψε από το στρατιωτικό κίνημα του 1967, Γεώργιος Παπαδόπουλος, ανέλαβε την πλήρη πολιτική ευθύνη για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου του 1973, στην δίκη του το 1975.

Δείτε τα όσα είπε στην τοποθέτησή του κατά την δίκη των κινηματιών (τόσο των στελεχών του 1967, όσο και του 1973).

Να θυμίσουμε ότι μια εβδομάδα μετά το Πολυτεχνείο, ο Γ.Παπαδόπουλος ανατράπηκε από τον Ταξίαρχο Δ.Ιωαννίδη.

Η τοποθέτησή του έγινε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού όπου είχαν προφυλακιστεί και έγινε η δίκη τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.