ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θεωρία συνωμοσίας: Ο Τιτανικός δεν βυθίστηκε! (βίντεο)

Θεωρία συνωμοσίας: Ο Τιτανικός δεν βυθίστηκε! (βίντεο)

Όλοι γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο πλοίο που είχε φτιάξει ανθρώπινο χέρι ως τις αρχές του 20ου αιώνα βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι, τον Απρίλιο του 1912.

Λάθος, σύμφωνα με μια θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι το «αβύθιστο πλοίο» έμεινε όντως αβύθιστο.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ο JP Morgan, πλοιοκτήτης, άλλαξε κρυφά τα πλοία και στη θέση του ολοκαίνουριου Τιτανικού ταξίδεψε το «αδελφικό» του πλοίο, Olympic, το οποίο, καθόλου τυχαία, είχε στην «πλάτη» του δύο θαλάσσια ατυχήματα λίγους μήνες νωρίτερα.

Οι ζημιές στο πλοίο ήταν οικονομικά δυσβάσταχτες για την εταιρία, κι έτσι το Olympic «μεταμφιέστηκε» σε Τιτανικό και βυθίστηκε σκοπίμως, για να εισπράξει ο Morgan τεράστια αμοιβή από την ασφαλιστική εταιρία και να σωθεί οικονομικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα πάντα με την θεωρία αυτή που αναλύθηκε και στο βιβλίο του Robin Gardiner «Το πλοίο που δε βυθίστηκε ποτέ», ο Τιτανικός συνέχισε την «καριέρα» του ως Olympic.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.