ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτό το σπίτι στο Παρίσι είχε να ανοιχθεί από το 1970 – Όταν το άνοιξαν… (φώτο-βίντεο)

Αυτό το σπίτι στο Παρίσι είχε να ανοιχθεί από το 1970 – Όταν το άνοιξαν… (φώτο-βίντεο)

Το 1942 μία νεαρή γυναίκα κλείδωσε την πόρτα του σπιτού της για τελευταία φορά και έφυγε από το Παρίσι κυνηγημένη από τους Ναζί.

Η Solange Beaugiron, ήταν εγγονή της ιδιοκτήτριας διάσημης ηθοποιού της εποχής, Marthe de Florian, που της είχε κληροδοτήσει το διαμέρισμα.

Το 1942, στην ηλικία των 23 ετών, η εγγονή, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Παρίσι, καθώς τα γερμανικά στρατεύματα έφτασαν όλο και πιο κοντά. Δεν επεστρέψε ποτέ κλειδώνοντας όλες τις αναμνήσεις της.

Σφράγισε έτσι ένα θησαυρό που δεν αναζήτησε. Μια μεγάλη συλλογή Τέχνης, πορσελάνες και αντίκες.

Ακόμη πιο περίεργο ήταν όμως ότι συνέχισε να πληρώνει τα τέλη συντήρησης για το διαμέρισμα μέχρι το θάνατό της το 2010 σε ηλικία 91 ετών.

Ορισμένοι εκτιμούν πως οι ψυχολογικές επιπτώσεις στη γενιά του Β Παγκοσμίου Πολέμου ήταν τρομακτική. Όλα όσα είδαν, όσοι έζησαν τον φοβερό πόλεμο, οι εσωτερικές συγκρούσεις που αισθάνθηκαν, η ακραία φτώχεια που τους λύγισε αλλά και η φρικτή μαζική υστερία είναι δύσκολο να γίνει κατανοητή από το σύγχρονο άνθρωπο.

Το σπίτι πιθανώς αντιμετωπίστηκε σαν ένα εγκαταλελειμμένο κειμήλιο…

Ο θάνατος της εγγονής της κυρίας ντε Φλώριεν αποκάλυψε τη μυθιστορηματική ζωή της όταν ορίστηκε εκτιμητής και άνοιξαν το σπίτι! Όλοι πάγωσαν μπροστά στον πλούτο στα περίτεχνα έπιπλα και τα πολύτιμα αντικείμενα.

Η Marthe de Florian είχε φλερτ με πολλούς και σημαντικούς άνδρες, από τον πρωθυπουργό Georges Clemenceau έως το ζωγράφο Giovanni Boldini, ο οποίος αποτύπωσε την ομορφιά της σε ένα πορτραίτο .

Ανάμεσα στα πολυτελή μεταξωτά και τα αστραφτερά κρύσταλλα, πίσω από το πορτρέτο της Marthe de Florian βρέθηκαν τα ερωτικά γράμματα που έφεραν ακόμη τη σατέν κορδέλα με την οποία τα έδεναν παλιά και επιβεβαίωσαν την ταυτότητα του καλλιτέχνη που φιλοτέχνησε το πορτραίτο της ενώ φορούσε ένα πανέμορφο βραδινό φόρεμα με ρόδινη μουσουλίνα.

Το πορτραίτο τέθηκε σε δημοπρασία με αρχική τιμή 300.000 ευρώ, αλλά η τιμή πώλησης σημείωσε άνοδο, καθώς δέκα υποψήφιοι προώθησαν την τελική τιμή στα 3 εκατομμύρια ευρώ, ένα παγκόσμιο ρεκόρ για το ζωγράφο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.