Δωροθέα Πουέντε: Η γιαγιά-σίριαλ κίλλερ που φαρμάκωνε τα θύματά της και τα έθαβε στον κήπο

Δωροθέα Πουέντε: Η γιαγιά-σίριαλ κίλλερ που φαρμάκωνε τα θύματά της και τα έθαβε στον κήπο

Αυτή είναι η ανατριχιαστική ιστορία της Δωροθέα Πουέντε, της γιαγιάς σίριαλ-κίλερ από την Καλιφόρνια, που φαρμάκωνε τα θύματα της και τα έθαβε στον κήπο και συγκλόνισε με τα αποτρόπαια εγκλήματά της την κοινή γνώμη τη δεκαετία του ‘80.

Η σατανική μέθοδός της δεν άργησε να αποκαλυφθεί. Ο επαγγελματικός τρόπος με τον οποίο εξαφάνιζε τα θύματά της προκάλεσε ανατριχίλα. Οι σοροί εξαφανίζονταν σε λάκους στον κήπο, που είχαν σκάψει για λογαριασμό της πρώην κατάδικοι φυλακών και αν κάποιο πτώμα δεν χωρούσε… το διαμέλιζε.

Το περιποιημένο και όμορφο σπίτι της με λαχανικά και τριαντάφυλλα ήταν στην κυριολεξία το οικοτροφείο της κολάσεως. Εκεί δολοφονούσε τους ενοίκους της που στη συνέχεια τους έθαβε στον πίσω κήπο. Ανάμεσα στα θύματά της και δύο φίλοι και συνεργάτες της.

Κάποια από τα θύματά της βρέθηκαν μουμιοποιημένα τυλιγμένα σε ρούχα και πλαστικά, κάποια άλλα διαμελισμένα.

Ολα τα θύματά της ήταν από 54 έως 78 ετών, ενώ μετά το θάνατό τους συνέχιζε να εισπράττει τα επιδόματα τους κερδίζοντας, εκείνη την εποχή, γύρω στα 4.000 δολάρια τον μήνα.

Οι κινήσεις της κινητοποίησαν την αστυνομία και σε μία επίσκεψή τους στο οικοτροφείο ένας από αυτούς είδε ότι ο κήπος της είχε ανωμαλίες στο έδαφος.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε μακάβρια ευρήματα, σορούς και και διαμελισμένα σώματα Οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε μακάβρια ευρήματα, σορούς και διαμελισμένα σώματα. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η γιαγιά Δωροθέα συνέχισε να πείθει ως καλοκάγαθη γριούλα ακόμη και όταν κάθισε στο εδώλιο.


Στη δίκη της, τέσσερα χρόνια μετά, οι ένορκοι δυσκολεύτηκαν να καταλήξουν σε μία ομόφωνη απόφαση. Η τελική ετυμηγορία ήταν τρεις φορές ισόβια, καθώς καταδικάστηκε για τους τρεις από τους επτά φόνους.

Πέθανε στη φυλακή το 2011 σε ηλικία 82 ετών, αλλά πέρασε στην ιστορία ως μία από τις αιμοδιψείς γυναίκες κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία των ΗΠΑ.

Γεννήθηκε το 1929, υπήρξε θύμα κακοποίησης από τους γονείς της, οι οποίοι πέθαναν πριν κλείσει τα 10, γεγονός που την οδήγησε στο ορφανοτροφείο.

Κατέφυγε στην πορνεία μέχρι τα 16 οπότε και έκανε τον πρώτο της γάμο από τον οποίο απέκτησε δύο κόρες: Η μία στάλθηκε να ζήσει με συγγενείς, η άλλη δόθηκε για υιοθεσία. Ο άντρας της την εγκατέλειψε αφού απέβαλε στην τρίτη εγκυμοσύνη. Γέννησε μία ακόμη κόρη, από μία τυχαία σχέση, η οποία επίσης δόθηκε για υιοθεσία.

Η ίδια αποκάλυψε σε μία συνέντευξή της το 2009 από τη φυλακή ότι απέκτησε δύο ακόμη κόρες, δίδυμες, οι οποίες αυτοκτόνησαν αφού ενηλικιώθηκαν, σε διάστημα λίγων μηνών η μία από την άλλη. Έκανε τρεις ακόμη γάμους, ένας εκ των οποίων με έναν αλκοολικό που την κακοποιούσε.


Μετά το θάνατό της, οι στάχτες της δόθηκαν σε έναν από τους εγγονούς της, που όπως αποκαλύπτει δέχεται συχνά πυκνά προσφορές από ανθρώπους που θέλουν να τις… αγοράσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.