ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Παρελθόν» η απόφαση για την ανέγερση του εννιαόροφου κτιρίου που έκρυβε την Ακρόπολη

«Παρελθόν» η απόφαση για την ανέγερση του εννιαόροφου κτιρίου που έκρυβε την Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο άλλαξε την απόφαση που πήρε στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 σχετικά με αίτημα για την ανέγερση νέου 9όροφου κτιρίου (με τρία υπόγεια και δώμα με πέργκολα και ασκεπή πισίνα) σε οικόπεδο στη συμβολή των οδών Μισαραλιώτου και Τσάμη Καρατάση στο Κουκάκι, που κρύβουν τη θέα στην Ακρόπολη.

Η γνωμοδότηση πάρθηκε μετά την αυτοψία της ολομέλειας του ΚΑΣ, που διενεργήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019 στο οικόπεδο, κατά την οποία, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, διαπιστώθηκε ότι το κτίριο (ύψους περίπου 32 μ.), θα προκαλέσει, μεταξύ άλλων, οπτική βλάβη στο μνημείο της Ακρόπολης, ενώ δεν θα δένει αρμονικά στο ευρύτερο δομημένο περιβάλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτός από ένα κτίριο που κτίστηκε το 1989 επί της οδού Τ. Καρατάση, το εν λόγω εννιαώροφο κτίριο θα έχει το μεγαλύτερο ύψος σε σχέση με τις όμορες οικοδομές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.