ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Το δώρο που προσέφερε η Κύπρος στην Ελλάδα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Το δώρο που προσέφερε η Κύπρος στην Ελλάδα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης προσέφερε στον πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Θεοχάρη Λαλάκο το αντίγραφο του ιστορικού πίνακα του Γιώργου Μαυρογένη: «Το 1821 και η Κύπρος – Κανάρης» που απεικονίζει την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Κανάρη στο νησί κατά την επιστροφή του από τα αιγυπτιακά παράλια με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. «Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο νησί χιλιάδες Κύπριοι συμμετείχαν στην εξέγερση του 1821. Τους θυμόμαστε και τους τιμούμε» ανέφερε ο Χ.Πετρίδης.

Ο πίνακας, ο οποίος απεικονίζει την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Κανάρη στο νησί κατά την επιστροφή του από τα αιγυπτιακά παράλια, θα τοποθετηθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στην Ελληνική Πρεσβεία.

Στην προσφώνησή του, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο υπουργός ευχήθηκε χρόνια πολλά στον απανταχού Ελληνισμό, τονίζοντας: «Γιορτάζουμε τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και ευχόμαστε χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες όπου γης. Με χαρά παραχωρούμε σήμερα στον Πρέσβη το αντίγραφό ενός πίνακα με ιδιαίτερη αξία για τον κυπριακό Ελληνισμό, καθώς συμβολίζει τη στενή του σχέση με τον Αγώνα. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο νησί χιλιάδες Κύπριοι συμμετείχαν στην εξέγερση του 1821. Τους θυμόμαστε και τους τιμούμε».

Ο κ. Πετρίδης ευχαρίστησε επίσης την Πινακοθήκη του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ για την παραχώρηση του πίνακα.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Ελλάδας Θεοχάρης Λαλάκος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Υπουργείο Άμυνας για την πρωτοβουλία και επ’ ευκαιρία της εθνικής επετείου ευχήθηκε χρόνια πολλά σε ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Η Εθνική Φρουρά θα τιμήσει φέτος την επέτειο της 25ης Μαρτίου με την πραγματοποίηση υπερπτήσεων ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας σε ολόκληρη την ελεύθερη επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε παράλληλο χρόνο με τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.