ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η Saab κερδίζει συμβόλαιο υποβρυχίων συστημάτων

Η Saab κερδίζει συμβόλαιο υποβρυχίων συστημάτων

Η Saab Underwater Systems ανέλαβε την αναβάθμιση όλων των υποβρυχίων συστημάτων Double Eagle (Διπλός Αετός) του Βασιλικού Ναυτικού της Δανίας. Το συμβόλαιο είναι αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων κορωνών και εκπονείται από την Διοίκηση Ναυτικού Εξοπλισμού της Δανίας.

Τα συστήματα Double Eagle είναι τηλεκατευθυνόμενα μη-επανδρωμένα υποβρύχια τα οποία χρησιμοποιούνται από πολλά ναυτικά παγκοσμίως για ναρκοθηρία και άλλες υποβρύχιες δραστηριότητες. Σύμφωνα με τον Mikael Grodzinsky, Πρόεδρο της Saab Underwater Systems, η αρχική παραγγελία των Double Eagle MkII από το Ναυτικό της Δανίας στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας υπήρξε ορόσημο για την εταιρία και το νέο συμβόλαιο που σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της Δανίας στην εταιρία αποτελεί την καλύτερη σύσταση για την Saab “.

Το ναυτικό της Δανίας έχει αποκαλέσει τα συστήματα Double Eagle τις «Formula 1» των τηλεκατευθυνόμενων υποβρυχίων οχημάτων και αποφάσισε να επενδύσει στην διασφάλιση της υπεροχής του συστήματος για πολλά χρόνια ακόμη. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει τα ηλεκτρονικά συστήματα και την τοποθέτηση αισθητήρων νέας γενιάς. Τα αναβαθμισμένα συστήματα πρόκειται να λειτουργούν σε διαμόρφωση SAROV (Ημι-Αυτόνομα Τηλεκατευθυνόμενα Οχήματα) που σημαίνει ότι τα οχήματα πλέον θα μπορούν να επιχειρούν σαν  Αυτόνομα Υποβρύχια Οχήματα (Autonomous Underwater Vehicle AUV).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς το παρόν η  Saab Underwater Systems προμηθεύει παρόμοια συστήματα στα Ναυτικά του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Σουηδίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.