Η Northrop Grumman καθελκύει δύο πλοία σε μια εβδομάδα

Η Northrop Grumman καθελκύει δύο πλοία σε μια εβδομάδα

Η Northrop Grumman Corporation κατάφερε ένα σημαντικότατο ναυπηγικό άθλο καθελκύοντας εντός μιας  εβδομάδας δύο πλοίa για ισάριθμα σοβαρότατα ναυπηγικά προγράμματα από τα ναυπηγεία Pascagoula της πολιτείας του Μισισιπή.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, ναυπηγοί του τομέα Συστημάτων Πλοίων της εταιρίας καθέλκυσαν το πολλαπλών ρόλων Πλοίο Αμφίβιας Εφόδου  (multipurpose amphibious assault ship) Makin Island (LHD 8) του Αμερικανικού  ΝΑυτικού, ενώ ακριβώς μια εβδομάδα αργότερα καθήλκυσαν την πρώτη  Ακατο Εθνική Ασφαλείας (National Security Cutter) Bertholf (WMSL 750) για λογαριασμό της Αμερικανικής Ακτοφυλακής(U.S. Coast Guard).

Η καθέλκυση είναι μια επίπονη διαδικασία η οποία απαιτεί τεράστιο σχεδιασμό καθώς τα πλοία μεταφέρονται επί σιδηροτροχιών στο μέσον της πλωτή δεξαμενής όπου υφίστατι εκτεταμένο έλεγχο της γάστρας. Κατόπιν η δεξαμενή γεμίζει νερό και καθώς το πλοίο εμβαπτίζεται ρυμουλκά το μεταφέρουν σε προβλήτα.

Το μήκους 257μέτρων και εκτοπίσματος 42.800 τόνων Makin Island είναι το πρώτο σκάφος του είδους να εφοδιαστεί με αεριοστροβίλους και ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Εχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να μεταφέρει μια Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών (Marine Expeditionary Unit), δηλαδή 1,900 άντρες και να τους αποβιβάζει με ελικόπτερα, ΑΒΑΚ και Οχήματα Αμφίβιας Επίθεσης.

Το Bertholf έχει μήκος 127 μέτρα και εκτοπίζει 4.300 τόνους με πλήρες φορτίο. Ένα μεικτό σύστημα ντίζελ και αεριοστροβίλων κινεί δύο έλικες παρέχοντας μέγιστη ταχύτητα 29 κόμβων και θα αποτελεί το μεγαλύτερο εν υπηρεσία πλοίο της Ακτοφυλακής.

Η τελετή ονομασίας του πλοίου έχει προγραμματιστεί για τις 11 Νοεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τον τυφώνα Κατρίνα και μετά τα ναυπηγεία επίσης παραδώσει τα πλοία LPD 17, DDG 98 και ένα Πολικό Τανκερ (LPD 20), ενώ 12 πλοία βρίσκονται σε διάφορα στάδια ναυπήγησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.