ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η BAE SYSTEMS αποκαλύπτει την Πλατφόρμα πυροβολικού NLOS

Η BAE SYSTEMS αποκαλύπτει την Πλατφόρμα πυροβολικού NLOS

Η BAE Systems αποκάλυψε την πλατφόρμα πυροβολικού NLOS (Πέραν Οπτικής Επαφής – Non-Line-of-Sight) των Μελλοντικών Συστημάτων Μάχης (Future Combat Systems – FCS).

Το αυτοκινούμενο πυροβόλο NLOS είναι το αρχικό Επανδρωμένο Χερσαίο Οχημα (Manned Ground Vehicle – MGV) του προγράμματος FCS του οποίου ηγείται κοινοπραξία Boeing/Science Applications International Corporation (SAIC). Το FCS είναι το πρωτεύον πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του Αμερικανικού Στράτου και αποτελείται από μια σειρά επανδρωμένων και μη εναέριων και χερσαίων συστημάτων «ολοκληρωμένων» μέσω ενός ανθεκτικού δικτύου. Η πλατφόρμα πυροβολικού 155-mm είναι το πρώτο βήμα ανάπτυξης πρωτοτύπων πυροβόλων NLOS τα οποία αναμένεται να αρχίσουν δοκιμές εντός του 2008.

Η πλατφόρμα NLOS έχει ένα πλήρως αυτοματοποιημένο οβιδοβόλο (howitzer) 155-mm, 38 διαμετρημάτων που αναπτύχθηκε στις εγκαταστάσεις της BAE Systems στην Αμερικανική πόλη Minneapolis και σύντομα θα αποσταλεί σε εγκαταστάσεις δοκιμών του Αμερικανικού Στράτου όπου θα δοκιμαστούν ο υπερ-ελαφρύς σωλήνας κάνης και η θαλάμη.

Η πλατφόρμα είναι κατασκευασμένη από χάλυβα και αλουμίνιο και περιλαμβάνει πυροβόλο και παρελκόμενα που είναι κατά 544 κιλά ελαφρύτερα από το πυροβόλο M777 που χρησιμοποιήθηκε από το πρωτότυπο επίδειξης τεχνολογίας NLOS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πρωτότυπες πλατφόρμες θα φέρουν υβριδικό σύστημα κινητήρα για αυξημένη ισχύ και οικονομία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.