ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Νέα ένταση στο μέτωπο της Βόρειας Κορέας

Νέα ένταση στο μέτωπο της Βόρειας Κορέας

Απαντώντας σε αυτό που εκλαμβάνει ως απειλή «πυρηνικού πολέμου και επιβολής οικονομικών κυρώσεων» το ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας να προχωρήσει στην πρώτη της πυρηνική δοκιμή.

Η ακριβής μάλιστα διακοίνωση του βορειοκορεατικού ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι «η εξαιρετική απειλή ενός πυρηνικού πολέμου και η πίεση της επιβολής κυρώσεων από την πλευρά των ΗΠΑ υποχρεώνει την Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας να προχωρήσει στην διενέργεια πυρηνικής δοκιμής, μία βασική διαδικασία για την ενδυνάμωση της πυρηνικής αποτροπής της χώρας». Μετά την πυραυλική δοκιμή της 4ης Ιουλίου και το πάγωμα των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ και τις λοιπές δυνάμεις του πλαισίου 5+1 (Κίνα, Ρωσία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα), η Πιόνγκ-Γιάνγκ έχει επιτείνει την διπλωματική της πολεμική έναντι της Ουάσινγκτον, προκαλώντας την παράλληλη μήνη της Ιαπωνίας. Η Βρετανία προειδοποίησε ότι θα ζητήσει την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στον ΟΗΕ αν και αυτό το σενάριο προβλέπεται να προσκρούσει στην αντίδραση πρωτίστως της Κίνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.