«Πέταξαν τον άνδρα μου στον δρόμο επειδή ήταν ανεμβολίαστος!» – Συγκλονιστική μαρτυρία κοινωνικού ρατσισμού

Σε καθεστώς Απαρτχάιντ οδηγεί η κυβερνητική πολιτική

«Πέταξαν τον άνδρα μου στον δρόμο επειδή ήταν ανεμβολίαστος!» – Συγκλονιστική μαρτυρία κοινωνικού ρατσισμού

Η κατάσταση που επικρατεί στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας τις εκδικητικής κυβερνητικής πολιτικής έχει δώσει αέρα σε κάποιους να φέρονται ρατσιστικά σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.

Έτσι καθημερινές είναι πλέον οι καταγγελίες για την απαράδεκτη μεταχείριση την οποία τυγχάνουν όσοι δεν ανήκουν στην προνομιούχο κάστα των εμβολιασμένων.

Μια συγκλονιστική καταγγελία για την απαράδεκτη μεταχείριση των ασθενών που νοσούν από κορωνοϊό ενώ είναι ανεμβολίαστοι, είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως καταγγέλλει ακροάτρια σε ραδιοφωνικό σταθμό είδε τον ανεμβολίαστο σύζυγό της που νοσούσε από Covid-19 παρατημένο στο πεζοδρόμιο, ανήμπορο να σταθεί στα πόδια του…

Η γυναίκα η οποία νοσεί και εκείνη από Covid και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον σύζυγό της ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο άνδρας της ο οποίος δεν είχε αποθεραπευτεί πλήρως, έλαβε εξιτήριο από τους γιατρούς, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι θα μεταφερθεί στο σπίτι του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο σύζυγός της την ενημέρωσε να κατέβει από το σπίτι προκειμένου να τον βοηθήσει, όμως η εικόνα που αντίκρισε όταν βγήκε στον δρόμο ήταν σοκαριστική. Ο άνδρας της βρισκόταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο, εξαντλημένος και ανήμπορος να σταθεί στα πόδια του ενώ ο οδηγός ενός μαύρου φορτηγού που τον μετέφερε στο σπίτι, τον κοιτούσε από απόσταση.

Ο ίδιος μάλιστα, της είπε ότι τα χρέη του περιορίζονται στο να οδηγεί το όχημα και όχι να προσφέρει βοήθεια στον ασθενή κατά την επιβίβαση ή την αποβίβασή του.

Σχολιάζοντας το περιστατικό ο Διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Ρούφος που ενημερώθηκε τόσο από την σύζυγο όσο και από τον STATUS για το περιστατικό, δήλωσε ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, καθώς υπεύθυνο για τις διακομιδές των ασθενών είναι μόνο το ΕΚΑΒ.

Μάλιστα, όπως είπε, το ΕΚΑΒ έχει υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για την μεταφορά ασθενών και ότι το νοσοκομείο δεν φέρει καμία ευθύνη: «εγώ διοικώ το νοσοκομείο και όχι το ΕΚΑΒ» απάντησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.