ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το Ιράν θα καθελκύσει υποβρύχια εγχώριας κατασκευής

Το Ιράν θα καθελκύσει υποβρύχια εγχώριας κατασκευής

(c) CIA World FactbookΣε πρόσφατη συνέντευξη που είδε το φως της δημοσιότητας τον τύπο του Ιράν, ο Αρχηγός Ναυτικού της χώρας Ναύαρχος Sajjad Kuchaki αναφέρθηκε σε «διάφορα είδη υποβρυχίων κατασκευασμένα στο Ιράν τα οποία θα ενταχθούν στον Στόλο στο εγγύς μέλλον.

α υποβρύχια θα εξοπλίζονται με διάφορα είδη πυραύλων και προηγμένων τορπιλών».

Ο Ιρανός Ναύαρχος αναφέρθηκε και στην στρατηγική του Ναυτικού η οποία βασίζεται στην διακλαδική συνεργασία με την Αεροπορία, τον Στρατό, αλλά και τους Επαναστατικούς Φρουρούς και τις δυνάμεις ασφαλείας αλλά πρωταρχική έμφαση έδωσε στον ‘θεϊκό’, όπως είπε, ανθρώπινο παράγοντα πάνω στον οποίο και στην εκπαίδευση του οποίου βασίζεται ο σχεδιασμός του εξοπλισμού. Απώτερος σκοπός της στρατηγικής σκέψης αυτής είναι η καταστροφή του ηθικού του εχθρού.

Ο Kuchaki τόνισε την αποκέντρωση της λήψης αποφάσεων, η οποία έχει ανατεθεί στους κατά τόπους διοικητές οι οποίοι έχουν εκπαιδευθεί να δρουν βάσει κεντρικών οδηγιών αλλά αυτόνομα και βασιζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις επιδεικνύοντας το μέγιστο βαθμό πρωτοβουλίας. Οι ναυτικές δυνάμεις είναι αποφασισμένες κατά το ίδιο δόγμα στην επίτευξη καίριων πληγμάτων κατά του πιθανού εχθρού μετά από ανίχνευση των αδύναμων σημείων, πλήττωντας σε σταρτηγικό και τακτικό επίπεδο, καθώς όπως είπε ο Ιρανός Ναύαρχος είναι πιο σημαντικό από το να πλήττεις απλά τον εξοπλισμό του εχθρού.

Ο Ναύαρχος Sajjad Kuchaki σημείωσε ότι οι Ιρανικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν πλήρη επίγνωση όλων των ξένων μονάδων που εισέρχονται στον Περσικό Κόλπο παρατηρώντας τις ακόμη και από αποστάσεις μικρότερες του ενός χιλιομέτρου. Ανέφερε ακόμη ότι Ιρανικό υποβρύχιο έπλευσε κάτω από αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ χωρίς να γίνει αντιληπτό. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι όλα τα ραντάρ και τα ακουστικά μέσα επιτηρούν τις εχθρικές ναυτικές μονάδες.

Αναφερόμενος στα τεχνολογικά επιτεύγματα της χώρας του είπε ότι το Ιράν σε μερικούς τομείς κατέχει τεχνολογία ανώτερη άλλων χωρών ενώ σε άλλους είναι σχεδόν ίση. Σαν παράδειγμα είπε ότι στην τεχνολογία λήψης σημάτων ραντάρ έχουν ξεπεράσει το όριο των 26 gigaherz, προσθέτοντας ότι προβλέποντας τις στοιβάδες ηλεκτρονικού πολέμου οι Ιρανικές δυνάμεις μπορούν να εξουδετερώσουν τις πράξεις των ‘εχθρών’

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ιρανός Ναύαρχος δεν παρέλειψε να τονίσει την προθυμία για αυτοθυσία των στρατευμάτων της χώρας  αλλά και τις επιδόσεις του Ναυτικού στον Πόλεμο με το Ιράκ, όπου το Ναυτικό του Ιράκ υπέστη σαρωτική ήττα εντός 25 ωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.