$35 δισ η συνολική αξία της αγοράς εναέριων και διαστημικών ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων

$35 δισ η συνολική αξία της αγοράς εναέριων και διαστημικών ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων

Η Forecast International προβλέπει ότι παγκοσμίως τα διάφορα κράτη θα πληρώσουν γύρω στα 35 δις δολάρια σε  33 διαφορετικά προγράμματα εναέριων και διαστημικών ηλεκτρο-οπτικών Η/Ο συστημάτων εντός της επόμενης δεκαετίας.

Σύμφωνα με νέα μελέτη με τίτλο «Η αγορά εναέριων και διαστημικών ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων»  η προσφορά τέτοιων συστημάτων θα είναι πλούσια. Η συγκεκριμένη ανάλυση αποτελείται από τρεις κύριους τομείς της αγοράς: Εναέρια Η/Ο προγράμματα (38,4% της αγοράς), διαστημικά Η/Ο προγράμματα (38,2%) και τα αεροσκάφη εξειδικευμένων αποστολών (23,4%). Ο τομέας των εναέριων Η/Ο είναι αναδυόμενος τομέας με 5 δις δολάρια σε πωλήσεις να αφορούν μόνον δύο προγράμματα και με ατρακτίδια στόχευσης να παρουσιάζουν συνολικές πωλήσεις αξίας πάνω από 3 δις δολάρια. Οι εταιρίες Lockheed Martin, Northrop Grumman, Rafael και Raytheon κατασκευάζουν ατρακτίδια στόχευσης που αγοράζονται από τις ΗΠΑ. Η αγορά διευρύνεται λόγω της Αμερικανικής εμπλοκής στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Η Lockheed Martin είναι ο κύριος ανάδοχος για το συνολικής αξίας 2 δις δολαρίων σύστημα στόχευσης/νυκτερινής όρασης TADS/PNVS (Target Acquisition and Designation Sight/Pilot Night Vision Sensor) και την πλέον σύγχρονη έκδοση του Arrowhead. Τα συστήματα αυτά προορίζονται προς χρήση από πληρώματα ελικόπτερων (κυρίως του AH-64 Apache). Οσον αφορά τα διαστημικά Η/Ο συστήματα, δύο προγράμματα αντιπροσωπεύουν το 90% της αγοράς. Το Σύστημα παρακολούθησης και Επόπτευσης Διαστήματος (Space Tracking and Surveillance System – SSTS) και Διαστημικό Σύστημα Υπερύθρων (Space-Based Infrared System – SBIRS High) τα οποία είναι προγράμματα πλεγμάτων από δορυφόρους για την ανίχνευση και ιχνηλάτηση βαλλιστικών πυραύλων. Το κομμάτι των αεροσκαφών εξειδικευμένων αποστολών αποτελείται από ένα και μόνον πρόγραμμα: το πρόγραμμα εναερίου λέιζερ YAL-1A της Boeing, το οποίο όμως απειλείται από διακοπή χρηματοδότησης.  Πέντε είναι οι κύριοι παίκτες στον κλάδο : οι Lockheed Martin, Boeing και Northrop Grumman (που αντιπροσωπεύουν 2/3 του συνολικού μεριδίου της αγοράς) αλλά και  οι  BAE Systems και Raytheon. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.