ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Raytheon παραδίδει τα πρώτα βλήματα Excalibur

Η Raytheon παραδίδει τα πρώτα βλήματα Excalibur

Η Raytheon Missile Systems και η ομάδα που αναπτύσει το βλήμα  Excalibur για λογαριασμό της BAE Systems – Bofors παρέδωσε τα πρώτα βλήματα πυροβολικού Excalibur 155 mm στον Αμερικανικό Στρατό στις 19 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη αυτή παράδοση των βλημάτων Excalibur τα οποία καθοδηγούνται στον στόχο μέσω συστήματος GPS ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω δοκιμές μέχρι τα βλήματα κριθούν επιχειρησιακά στις αρχές του επομένου έτους. Η τελική συναρμολόγηση έγινε στο εργοστάσιο πυρομαχικών του Αμερικανικού Στρατού McAlester στην ομόνυμη πόλη της Οκλαχόμα.  Σύμφωνα με εκπροσώπους στου Στρατού το νέο βλήμα θα σημάνει τεράστιες βελτιώσεις στην φονικότητα αλλά και στην ακρίβεια, επιτρέποντας καλύτερη εμπλοκή, με μικρότερο φόβο παραπλέυρων απωλειών και ζημιών σε αστικά περιβάλλοντα. Οι παραδόσεις αυτές σηματοδοτούν την μετάβαση από δοκιμές ανάπτυξης σε δοκιμές παραγωγής και πιστοποιήσης από τον τελικό χρήστη. Τα βλήματα αποτελούν παρτίδες από το συμβόλαιο που υπογράφηκε το 2005. Οι παραδόσεις του συμβολαίου του 2006 θα αρχίσουν τον Μάρτιο 2007. Το πρόγραμμα Excalibur ανταποκρίνεται επί του παρόντος σε επείγουσες κλήσεις για όσο το ταχύτερο επιχειρησιακή ανάπτυξη. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές το βλήμα επιτυγχάνει ακρίβεια διαμέτρου 10 μέτρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.