ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συμβόλαιο στη Lockheed Martin για βλήματα ATACMS Block 1A Unitary

Συμβόλαιο στη Lockheed Martin για βλήματα ATACMS Block 1A Unitary

Συμβόλαιο ύψους 47 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ ανέθεσε ο Αμερικανικός στρατός στη Lockheed Martin για την παραγωγή βλημάτων Army Tactical Missile System (ATACMS) Block 1A Unitary με σκοπό την αναπλήρωση των αποθεμάτων.

Βάσει της σύμβασης οι εργασίες θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Dallas και την Orizon City του Τέξας. Η παράδοση των βλημάτων προβλέπεται το τελευταίο τετράμηνο του 2008. Η έκδοση ATACMS Blοck 1A Unitary έχει δοκιμαστεί στην πράξη κατά τις επιχειρήσεις στο Ιράκ και αποτελεί την πιο πρόσφατη της οικογενείας  ATACMS. Προσφέρει δυνατότητα κρούσης ακριβείας κατά στόχων υψηλής επιχειρησιακής αξίας με περιορισμένες παράπλευρες ζημίες (λόγω της κάθετης τερματικής προσέγγισης) σε βεληνεκή μέχρι και 300 χιλιομέτρων. Το ATACMS Unitary είναι βλήμα μακρού βεληνεκούς, παντός καιρού με μία υψηλής εκρηκτικότητας μοναδιαία κεφαλή που μπορεί να βληθεί από τους εκτοξευτές M270A1 του συστήματος MLRS (Multiple Launch Rocket System: σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων) ή το υψηλής κινητικότητας πυραυλικό σύστημα πυροβολικού HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System). Μέχρι σήμερα η παραγωγή του ATACMS έχει κλείσει 192 μήνες παραγωγής σύμφωνα με τον προγραμματισμό και εντός του προβλεπόμενου κόστους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.