ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έμμεσο ρωσικό ενδιαφέρον για την αντιβαλλιστική «ομπρέλα»

Έμμεσο ρωσικό ενδιαφέρον για την αντιβαλλιστική «ομπρέλα»

Διευκρινίσεις από τις ΗΠΑ για το πρόγραμμα ανάπτυξης αντιπυραυλικής-αντιβαλλιστικής άμυνας στην Ευρώπη ζήτησε η Ρωσία, μέσω του αρχηγού των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Γιούρι Μπαλουγιέβσκι.

Ο Ρώσος στρατηγός ανέφερε συγκεκριμένα, ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αναπτύξουν τέτοιο σύστημα στην Ευρώπη σε συνεργασία με τη Ρωσία ή θα αποτελεί τμήμα της εθνικής αντιβαλλιστικής άμυνας των ΗΠΑ, άρα θα αναπτυχθεί παρακάμπτοντας τη Ρωσία. Σύμφωνα με σχετική μελέτη (feasibility study) που εκπόνησε το ΝΑΤΟ, η υλοποίηση των συγκεκριμένων σχεδίων για την Ευρώπη είναι εφικτή. Και στην περίπτωση όμως που ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της αντιβαλλιστικής «ομπρέλας» προχωρήσει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η Ρωσία που έχει αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας με την Ατλαντική Συμμαχία, τυπικά μπορεί να συμμετάσχει. Η συμμετοχή της θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση της υποψίας που υφίσταται από ρωσικής πλευράς, ότι το όλο εγχείρημα έχει ως στόχο την ίδια τη Ρωσία… Η ρωσική ηγεσία νομιμοποιείται να ανησυχεί δεδομένου ότι οι χώρες τις οποίες οι Αμερικανοί βολιδοσκοπούν για την εγκατάσταση των βάσεων που θα φιλοξενούν τα ραντάρ και τις συστοιχίες με τα βλήματα αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων, είναι χώρες του πρώην «ανατολικού μπλοκ», όπως για παράδειγμα η Τσεχία και η Πολωνία. Κι εκεί όμως, τα τελευταία χρόνια, το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση που θα λάβει τέτοια απόφαση βαίνει διαρκώς αυξανόμενο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.