ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αμερικανικό «βέτο» μπλοκάρει ευρωπαϊκή πώληση στη Βενεζουέλα

Αμερικανικό «βέτο» μπλοκάρει ευρωπαϊκή πώληση στη Βενεζουέλα

Οι ΗΠΑ μπλόκαραν την πώληση 12 ευρωπαϊκών στρατιωτικών αεροσκαφών στη Βενεζουέλα  αρνούμενες να δώσουν τις απαραίτητες άδειες εξαγωγής για αμερικανικά συστήματα που ενσωματώνονται στα αεροσκάφη.

Ως γνωστόν η πώληση περιελάμβανε 12 μεταγωγικά EADS-CASA C-295 και δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας EADS-CASA CN-235. Η σχετική ανακοίνωση ότι η συμφωνία είναι «εμπορικά ανέφικτη» έγινε από τον ισπανό υπουργό Εξωτερικών Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος. Η «ευρωπαϊκή» EADS (Γερμανία, Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία) που θα υλοποιούσε την παραγγελία επιχείρησε να προτείνει την ενσωμάτωση εναλλακτικών, ευρωπαϊκής κατασκευής συστημάτων σε αντικατάσταση των αμερικανικών, ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν να εκτοξευτεί το κόστος. Τη συμφωνία συνολικού ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων είχε επιτύχει η Ισπανία τον περασμένο Νοέμβριο, εκμεταλλευόμενη τις προνομιακές σχέσεις που διατηρεί με την ισπανόφωνη Λατινική Αμερική, παρά τις αμερικανικές ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί από την πρώτη στιγμή. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ηγέτης της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ βρήκε την καλύτερη ευκαιρία να επιτεθεί εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών που τον θεωρούν παράγοντα αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής, κατηγορώντας τις για «φρικτό ιμπεριαλισμό»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.