ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Με το βλέμμα στο μέλλον η Ρωσία επενδύει -εκ νέου- στην τεχνολογία αιχμής

Με το βλέμμα στο μέλλον η Ρωσία επενδύει -εκ νέου- στην τεχνολογία αιχμής

Την υποστήριξή του στην ιδέα συνένωσης των ερευνητικών δραστηριοτήτων στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό τις προτεραιότητες της πάλαι ποτέ υπερδύναμης για τις ερχόμενες δεκαετίες…

Οι απόψεις του Ρώσου προέδρου διατυπώθηκαν με την ευκαιρία σύσκεψης του Συμβουλίου για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Εκπαίδευση, όργανο που υπάγεται στην προεδρία και έχει συμβουλευτικό ρόλο και αρμοδιότητες. Ο Πούτιν τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μεγάλων ερευνητικών κέντρων ανά τη ρωσική επικράτεια που θα δώσουν έμφαση στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και θα ενθαρρύνουν την προώθηση καινοτόμων προσεγγίσεων. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί οργανισμός στο πλαίσιο του υπουργείου «Επιστημών και Εκπαίδευσης» που επί της ουσίας θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο στο όλο εγχείρημα. Μία ημέρα ενωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε υποστηρίξει-προτείνει την υιοθέτηση μέτρων μείωσης της φορολογίας ή ακόμα και φοροαπαλλαγής όταν πρόκειται για εργασίες στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης (research & development), σημειώνοντας με έμφαση ότι η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πρακτική δεν έδινε έμφαση στην παραγωγή τεχνολογικών προϊόντων «υψηλής προστιθέμενης αξίας». Ο Πούτιν πιστεύει ότι η ευνοϊκή διεθνής συγκυρία υπό την έννοια των υψηλών διεθνών τιμών του πετρελαίου οι οποίες εξασφαλίζουν μεγάλα έσοδα στο ρωσικό κράτος, είναι ιδανική για την επένδυση στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων στην -σχεδόν αποκλειστική- εξάρτηση των κρατικών εσόδων από τις εξαγωγές πρώτων υλών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.