ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στα 530 δις δολάρια ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ για το 2007

Στα 530 δις δολάρια ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ για το  2007

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ George Bush υπέγραψε στις 17 Οκτωβρίου 2006 τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας για το οικονομικό έτος 2007.

Το αρχικό ποσό που εγκρίθηκε ήταν 462,8 δις δολλάρια, ενώ η αρμόδια επιτροπή του αμερικανικού κογκρέσου για θέματα άμυνας, ενέκρινε και ένα συμπληρωματικό ποσό της τάξης των 70 δις, με στόχο την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τις επιχειρήσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αλλά και γενικά του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Έτσι το συνολικό ποσό του αμυντικού προϋπολογιμού των ΗΠΑ για το 2007, ανέρχεται σε 532,8 δις δολάρια. Από αυτά τα 23,8 θα δαπανηθούν για την αναβάθμιση ή αντικατάσταση εξοπλισμού του Αμερικανικού Στρατού και του Σώματος των Πεζοναυτών, ο οποίος αναλώθηκε ή φθάρηκε σε μικρότερο του προβλεπομένου χρονικό διάστημα, λόγω των επιχειρήσεων σε Ιράκ και Αφγανιστάν. 36,6 δις δολάρια προορίζονται για την συνέχιση της διεξαγωγής των επιχειρήσεων και την κάλυψη των αναγκών συντήρησης και επισκευής συστημάτων και όπλων κάθε είδους και κατηγορίας, ενώ άλλα 4,4 δις δολάρια προορίζονται για την προμήθεια 22 ακόμη βαρέων μεταφορικών αεροσκαφών C-17 Globemaster III, 1,4 δις για 14 αεροσκάφη κλίνοντος στροφείου V-22 Osprey για τους Πεζονταύτες και 1,5 δις για 43 ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων ΜΗ-60R/S. O αμυντικός προϋπολογισμός του 2007 προβλέπει την έναρξη της ναυπήγησης επτά νέων μονάδων για το Αμερικανικό ναυτικό (USN), στα οποία περιλαμβάνονται αντιτορπιλικά επόμενης γενιάς και σκάφη μεταφοράς αμφίβιων δυνάμεων, ενώ περιλαμβάνει και την δαπάνη 794 εκατ. δολαρίων στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης του αεροπλανοφόρου νέας γενιάς (CVN-21). Tέλος στον νέο προϋπολογισμό περιλαμβάνεται η δαπάνη 1,4 δις δολαρίων για την αγορά 20 μαχητικών F/A-22 Raptor, ενώ προβλέπεται μείωση των κονδυλίων που θα απορροφηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης του F-35 Lightning II, λόγω καθυστερήσεων. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.