ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέες επιτυχείς δοκιμές του SL-AMRAAM

Νέες επιτυχείς δοκιμές του SL-AMRAAM

H Raytheon σε συνεργασία με τον Ισπανικό Στρατό και την Αμερικανική Αεροπορία (USAF) πραγματοποίησαν πρόσφατα τρείς επιτυχείς επίγειες εκτοξεύσεις πυραύλων AMRAAM νέας γενιάς (Αdvanced AMRAAM) από το πεδίο βολής Vidsel στην βόρεια Σουηδία.

Η μία από τις εκτοξεύσεις έγινε εναντίον κατευθυνόμενου στόχου, ενώ οι άλλες δύο είχαν ώς στόχο την αξιολόγηση της ικανότητας αυτοκαταστροφής του βλήματος και της δυνατότητας καταστροφής του κατόπιν εντολής από το κέντρο ελέγχου βολής στο έδαφος (Command Destruct/Self Destruct capability). H ενσωμάτωση ικανότητας αυτοκαταστροφής και ικανότητας καταστροφής κατόπιν εντολής από το έδαφος, στην επίγεια εκτοξευόμενη έκδοση του νέου AMRAAM (Surface Launched) επιβλήθηκε προκειμένου να περιοριστεί κάθε ενδεχόμενο προσβολής φίλιων στόχων, αλλά και το ενδεχόμενο παράπλευρων απωλειών στο σύγχρονο περιβάλλον των αεροπορικών επιχειρήσεων, ενώ η ανάπτυξη και ενσωμάτωση του απαραίτητου λογισμικού για τις δύο αυτές νέες δυνατότητες, απαίτησε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών. Οι πρώτες επιτυχημένες εκτοξεύσεις SL-AMRAAM πραγματοποιήθηκαν στο πεδίο βολής Andoya της Νορβηγίας και είχαν ώς αποτέλεσμα την καταστροφή επτά στόχων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.