ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συμφωνία Ναυπηγείων Ελευσίνας-Armaris

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συμφωνία Ναυπηγείων Ελευσίνας-Armaris

Την επισημοποίηση της συνεργασίας τους, με αντικειμενικό σκοπό την επιτυχία στο επικείμενο πρόγραμμα ναυπήγησης νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, θα ανακοινώσουν την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στο Παρίσι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και η Armaris.

Η συμφωνία συνεργασίας θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης ναυτικών συστημάτων Euronavale 2006 και κατά κάποιο τρόπο αποτελεί την επισημοποίηση της συμμετοχής της φρεγάτας FREMM (Fregates Multi-Missions), στο ελληνικό ναυπηγικό πρόγραμμα. Όπως είναι γνωστό το Πολεμικό Ναυτικό προγραμματίζει σε μάκρος χρόνου τη ναυπήγηση έξι φρεγατών πολλαπλού ρόλου. Η FREMM πρόκειται να γίνει η επόμενη γενιά φρεγατών πολλαπλών χρήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και η ύψους 3,5 δις ευρώ αρχική φάση του προγράμματος προβλέπει την ανάπτυξη και ναυπήγηση δύο εκδόσεων, ανθυποβρυχιακού πολέμου (ASW) και προσβολής στόχων ξηράς. Ειδικότερα για τη δεύτερη έκδοση της FREMM η Γαλλία έχει εκδηλώσει με σαφήνεια την πρόθεση της να παραχωρήσει σε συνδυασμό με την προμήθεια του πλοίου το στρατηγικό όπλο κρούσης SCALP Naval, που ως τύπος οπλικού συστήματος παρουσιάζεται εξαιρετικά ελκυστικό για την ελληνική επιχειρησιακή πραγματικότητα. Συνολικά το πρόγραμμα FREMM θα φθάσει τα 27 πλοία για τη Γαλλία και την Ιταλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.