Υπογραφή MoU μεταξύ SAAB και Terma Electronics

Υπογραφή MoU μεταξύ SAAB και Terma Electronics

Μία σημαντική εταιρεία της Δανίας που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτρονικών κυρίως συστημάτων, η Terma, υπέγραψε στις 3 Νοεμβρίου μνημόνιο συνεργασίας με την SAAB.

Το μνημόνιο θεωρείται ως το πρώτο βήμα μίας μελλοντικής μακρόχρονης συνεργασίας, και ως  συνέχεια της υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της SAAB και της Danish Aerotech, η οποία θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που η Δανία επιλέξει το τέταρτης γενιάς μαχητικό αεροπλάνο πολλαπλών ρόλων Gripen για την αντικατάσταση του στόλου των μαχητικών F-16A/B MLU που διαθέτει. Πέρα όμως από την υπογραφή του μνημονίου οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών κατέληξαν και στην υπογραφή συμφωνίας η οποία προβλέπει την έναρξη διαδικασίας παραγωγής τμημάτων του Gripen στη Δανία μέσα στους επόμενους μήνες. Το ύψος της δε υπολογίζεται σε 10 εκατομμύρια δανικές κορόνες. Η Terma που εδώ και αρκετά χρόνια είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας στη μικρή σκανδιναβική χώρα, δραστηριοποιείται τα τελευταία 40 περίπου χρόνια στην ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων κυρίως για την κάλυψη των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων της Δανίας, ενώ έχει συσσωρεύσει τεράστια τεχνογνωσία και στην κατασκευή καλωδιώσεων και μεταλλικών τμημάτων υψηλής αντοχής, έχοντας παράλληλα σημαντική ενασχόληση και στον τομέα της κατασκευής τμημάτων αεροσκαφών, κατασκευασμένων από σύνθετα υλικά. Η Terma έχει επίσης αποκτήσει σημαντική τεχνογνωσία στην ανάπτυξη συστημάτων παροχής ισχύος, στην ανάπτυξη εξειδικευμένου λογισμικού, καθώς και στην ενσωμάτωση ολοκληρωμένων συστημάτων ηλεκτρονικού σε επίγειες, θαλάσσιες και ιπτάμενες πλατφόρμες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.