ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα νέα άρματα μηχανικού Trojan και Titan του Βρετανικού Στρατού

Τα νέα άρματα μηχανικού Trojan και Titan του Βρετανικού Στρατού

Το βρετανικό υπουργείο άμυνας αποκάλυψε στις 3 Νοεμβρίου 2006 την εισαγωγή σε υπηρεσία στον Βρετανικό Στρατό και συγκεκριμένα στους Royal Engineers, δύο νέων αρμάτων μηχανικού που ανέπτυξε και κατασκευάζει η BAE Systems Land Systems.

Τα Trojan και Titan έχουν βάρος μεγαλύτερο των 60 τόνων και η μέγιστη ταχύτητα πορείας που μπορούν να επιτύχουν ανέρχεται σε 56 χιλιόμετρα ανά ώρα. Το Μηχανικό του Βασιλικού Στρατού (Royal Engineers) πρόκειται να παραλάβει συνολικά 66 τέτοια οχήματα με βάση συμβόλαιο ύψους 250 εκατ. λιρών Αγγλίας που υπογράφηκε με την κατασκευάστρια εταιρία. Τα δύο νέα άρματα μηχανικού θα αξιοποιηθούν συνδυαστικά σε επιχειρησιακό επίπεδο για την αντιμετώπιση κάθε εμποδίου, από τη διάνοιξη ναρκοπεδίων μέχρι τη γεφύρωση ποταμών και φυσικών εμποδίων. Συγκεκριμένα το Trojan έχει τη δυνατότητα διάνοιξης ασφαλών οδεύσεων μέσα από ναρκοπέδια, καθώς και την ταχεία δημιουργία ορυγμάτων ή οχυρωματικών θέσεων μάχης, ενώ το Titan παρέχει τη δυνατότητα γεφύρωσης φυσικών ανοιγμάτων μήκους μέχρι 26 μέτρων σε χρονικό διάστημα δύο μόλις λεπτών, κάτι που το καθιστά το ταχύτερα αναπτυσσόμενο γεφυροφόρο όχημα στον κόσμο.

Και τα δύο οχήματα παρέχουν πλήρη θωράκιση στα πληρώματά τους οπότε μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς περιορισμούς σε περιβάλλον πεδίου μάχης. Επίσης είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να έχουν δυνατότητα ρυμούλκησης του συνόλου των οχημάτων και του εξοπλισμού που αξιοποιούν οι Royal Engineers. Η παραγωγή των νέων αρμάτων μηχανικού και των δύο τύπων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις εγκαταστάσεις της BAE Systems Land Systems στο Newcastle, όπου εργάζονται 550 εξειδικευμένοι τεχνικοί και τεχνίτες. Το συμβόλαιο για την ανάπτυξη και την κατασκευή των 33 Trojan και ισάριθμων Titan υπογράφηκε το 2001. Στο πρόγραμμα ιδίως στις φάσεις της σχεδίασης και της ανάπτυξης, συμμετείχαν και στελέχη των Royal Engineers. Οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν στο Βρετανικό Στρατό μέσα στο 2008.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.