Ισραηλινός πύραυλος μαζί με τον εκτοξευτή του στα χέρια της Χεζμπολάχ

Ισραηλινός πύραυλος μαζί με τον εκτοξευτή του στα χέρια της Χεζμπολάχ

Με βάση πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης του Λιβάνου, ισραηλινός πύραυλος Gill μαζί με τον εκτοξευτή του έπεσε στα χέρια της οργάνωσης Χεζμπολάχ κατά την διάρκεια των εχθροπραξιών στο νότιο τμήμα της χώρας το περασμένο καλοκαίρι.

Με βάση τις πληροφορίες το όπλο εγκαταλείφθηκε από μονάδα του Ισραηλινού Στρατού και πλέον είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στην διάθεση Ιρανών τεχνικών και επιστημόνων προς εξέταση. Ο Ισραηλινός Στρατός εκφράζει φόβους είτε για την αντιγραφή του όπλου, είτε για την ανάπτυξη συστημάτων για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Ως γνωστόν ως Gill χαρακτηρίζεται η έκδοση μέσου βεληνεκούς (2.500 μέτρα, χρήση από πεζούς και ειδικές δυνάμεις) της κατασκευής Rafael οικογένειας κατευθυνόμενων αντιαρματικών συστημάτων SPIKE.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.