Τα M113 του Αυστραλιανού Στρατού αποκτούν προηγμένα συστήματα ναυτιλίας

Τα M113 του Αυστραλιανού Στρατού αποκτούν προηγμένα συστήματα ναυτιλίας

Ο Αυστραλιανός οργανισμός αμυντικών προμηθειών ανέθεσε μέσω συμβολαίου στην Honeywell Γερμανίας την προμήθεια αριθμού συστημάτων αδρανειακής ναυτιλίας (ΙNS) τύπου TALIN 500, για τον εξοπλισμό του στόλου των M113. 

Το σύστημα σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται αποκλειστικά και μόνο για χρήση από οχήματα, οπότε και το κόστος αγοράς του είναι σχετικά χαμηλό. Το TALIN 500 εκτός από INS χρησιμοποιεί συνδυαστικά και δέκτη GPS, εξασφαλίζοντας έτσι ακρίβεια προσανατολισμού στο πεδίο της μάχης και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η αμυντική βιομηχανία της Αυστραλίας θα συμμετέχει στο πρόγραμμα παραγωγής του συστήματος για λογαριασμό του Αυστραλιανού Στρατού, αναλαμβάνοντας την κατασκευή τμημάτων του συστήματος και περιφερειακών του μονάδων όπως είναι οι οθόνες απεικόνισης των ενδείξεών του για τον οδηγό και τον αρχηγό πληρώματος, τις μονάδες εισαγωγής στοιχείων σε αυτό, καθώς και του καταγραφέα της γωνίας στην οποία έχει περιστραφεί ο πυργίσκος του οχήματος. Η εγκατάσταση των συστημάτων TALIN 500 στα αυστραλιανά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Μ 113 αναμένεται να αρχίσει μέσα στο 2007.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.