ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παραγγελία του όγδοου LPD από το Αμερικανικό Ναυτικό

Παραγγελία του όγδοου LPD από το Αμερικανικό Ναυτικό

Το Αμερικανικό Ναυτικό (USN) υπέγραψε στις 6 Νοεμβρίου συμβόλαιο με τη Northrop Grumman Ship Systems για την ναυπήγηση του όγδοου σκάφους (αποβατικό ελικοπτεροφόρο-δεξαμενόπλοιο) αμφιβίων επιχειρήσεων LPD-17.

Παράλληλα άρχισε να αγοράζει υλικά μακρού χρόνου προγραμματισμού τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην ναυπήγηση του ένατου κατά σειρά πλοίου του τύπου αυτού. Το νέο πλοίο που θα ονομαστεί USS Arlington (LPD 24) θα ναυπηγηθεί στο Avondale της Νέας Ορλεάνης και αναμένεται βάσει χρονοδιαγράμματος να παραδοθεί μεταξύ 2011 και 2012. Το ένατο και τελευταίο σκάφος του τύπου LPD, το USS Somerset (LPD 25) πρόκειται να παραδοθεί έναν περίπου χρόνο αργότερα. Η εξέλιξη του προγράμματος LPD 17 δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς υπέστη σημαντικές καθυστερήσεις τη δεκαετία του ΄90, αλλά και μέσα στο 2005, μετά από τις σημαντικές ζημιές που υπέστησαν τα ναυπηγία της Northrop από το πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα τον Αύγουστο της χρονιάς αυτής. Το πρώτο πλοίο του τύπου το USS San Antonio LPD-17, εντάχθηκε σε υπηρεσία στο USN τον Ιανουάριο του 2006. Η Northrop πρόκειται να παραδώσει το δεύτερο (USS New Orleans) μέχρι το τέλος του χρόνου που διανύουμε. Τα εννέα πλοία του προγράμματος που θα παραλάβει το USN πρόκειται να αντικαταστήσουν παλαιά LPD που ναυπηγήθηκαν στην δεκαετία του ΄60 και του ΄70. Το εκτόπισμα των σκαφών του νέου τύπου ανέρχεται σε 26.000 τόνους με πλήρες φορτίο και το μήκος τους είναι 208 περίπου μέτρα. Τέτοια σκάφη μπορούν να μεταφέρουν παράλληλα αποβατικά σκάφη και οχήματα, καθώς και αεροπλάνα και ελικόπτερα για την υποστήριξη επιχειρήσεων δυνάμεων πεζοναυτών. Ο νέος τύπος LPD θα μπορεί να μεταφέρει και να φιλοξενήσει μέχρι 720 πεζοναύτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.