ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Aξιοποιούνται τα Viking από τους Βρετανούς Πεζοναύτες

Aξιοποιούνται τα Viking από τους Βρετανούς Πεζοναύτες

Τα πρώτα τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα Viking που αναπτύχθηκαν για χρήση από τις ειδικές δυνάμεις των Βρετανών Πεζοναυτών, πραγματοποίησαν πρόσφατα με επιτυχία την πρώτη τους αποστολή.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της επιχείρησης Zina, 33 τέτοια οχήματα ταξίδεψαν για χρονικό διάστημα δέκα περίπου ωρών από την βάση του στο Κανταχάρ μέχρι την επαρχία Helmand, με την συνοδεία τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης από την Δανία και την Εσθονία και την συνδρομή αριθμού μαχητικών Harrier του Βρετανικού Ναυτικού τα οποία ανέλαβαν τον έλεγχο και την εκκαθάριση των οδών από την παρουσία δυνάμεων των Ταλιμπάν, μπροστά από την φάλαγγα των οχημάτων. Η μετακίνηση έγινε με επιτυχία παρά το ότι η φάλαγγα διήλθε μέσα από επικίνδυνες περιοχές όπως η πόλη του Κανταχάρ και το Gereshk.  Τo Viking είναι όχημα με δυνατότητα κίνησης σε ανώμαλα εδάφη και αμμώδεις περιοχές και υπό θερμοκρασίες περιβάλλοντος μεταξύ -46 βαθμών Κελσίου μέχρι +49. Το πλήρωμά τους είναι διμελές αποτελούμενο από τον οδηγό και τον πολυβολητή-ασυρματιστή, ενώ είναι σχεδιασμένα να μεταφέρουν ομάδα πεζοναυτών προσφέροντας επαρκή προστασία, τόσο αντιβαλλιστική όσο και από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Η ανάπτυξη του οχήματος Viking ξεκίνησε έξι χρόνια πριν και εξελίχθηκε με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες και απαιτήσεις των Βρετανών Πεζοναυτών με ιδιαίτερη έμφαση στην ταχύτητα μετακίνησης και την επαρκή θωράκιση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.