Ο Trent 700 της Rolls-Royce επιλέχθηκε από τη Singapore Airlines

Ο Trent 700 της Rolls-Royce επιλέχθηκε από τη Singapore Airlines

Η επιλογή του κινητήρα Trent 700 της Rolls-Royce για τον εξοπλισμό του νέου στόλου των 19 μισθωμένων δικινητήριων αεροσκαφών τύπου Airbus A330-300 ανακοινώθηκε από τη Singapore Airlines.

Η συγκεκριμένη συμφωνία περιλαμβάνει επίσης ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο υπηρεσιών TotalCare®. Οι παραδόσεις για τα νέα αυτά αεροσκάφη έχουν δρομολογηθεί για τις αρχές του 2009, ενώ θα σηματοδοτήσουν την ένταξη σε υπηρεσία της τέταρτης έκδοσης κινητήρα από την οικογένεια Trent με το στόλο αεροσκαφών της Singapore Airline. Η εν λόγω αεροπορική εταιρία επέλεξε τον κινητήρα Trent 700 έπειτα από μία εκτενή αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων κινητήρων για το αεροσκάφος A330.  Ο Sir John Rose, Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce, δήλωσε: «Η Singapore Airlines αποτελεί ένα βασικό πελάτη για εμάς και, προφανώς, είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς την οικογένεια κινητήρων Trent, επιλέγοντας τον κινητήρα Trent 700, την τέταρτη έκδοση τους. Κατά αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνεται η σχέση μας με μία από τις ηγετικές αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο, ενώ ενισχύεται η θέση μας ως κορυφαίος κατασκευαστής κινητήρων για αεροσκάφη ευρείας ατράκτου επόμενης γενιάς». Ο Trent 700 αποτελεί τον πιο καθαρό και ήσυχο κινητήρα για το αεροσκάφος A330, ενώ ανταποκρίνεται σε όλες τις υπάρχουσες και προτεινόμενες νομοθεσίες σχετικά με περιβαλλοντολογικούς στόχους. Ο κινητήρας Trent 700 κατέχει την ηγετική θέση στην αγορά για τα αεροσκάφη A330, καθώς διαθέτει μερίδιο 42% στις παραγγελίες και 33 πελάτες και χειριστές. Το 61% των αεροπορικών εταιριών από την περιοχή της Ασίας που έχουν παραγγείλει αεροσκάφη A330 έχει επιλέξει τον κινητήρα Trent 700, με την Singapore Airlines ως τον έβδομο πελάτη από την εν λόγω περιοχή. Επίσης, ήταν ο πρώτος κινητήρας Trent της Rolls-Royce που εντάχθηκε σε υπηρεσία τον Μάρτιο του 1995. Επί του παρόντος, η Singapore Airlines διαθέτει ένα στόλο 63 αεροσκαφών που είναι εξοπλισμένα με κινητήρες της Rolls-Royce, συμπεριλαμβανομένων 5 αεροσκαφών τύπου Airbus A340-500 και 58 τύπου Boeing 777, τα οποία είναι εξοπλισμένα με κινητήρες Trent 500 και Trent 800, αντιστοίχως. Επίσης, η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία έχει παραγγείλει 10 αεροσκάφη A380, εξοπλισμένα με κινητήρες Τrent 900.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.