Ένα ακόμα αντιτορπιλικό Arleigh Burke για το αμερικανικό Ναυτικό

Ένα ακόμα αντιτορπιλικό Arleigh Burke για το αμερικανικό Ναυτικό

Το
αμερικανικό Ναυτικό πρόκειται να αποδώσει ονομασία στο νεότερό του
αντιτορπιλικό κλάσης DDG-51 Arleigh Burke, το Spruance. Η τελετή είναι
προγραμματισμένο να διεξαχθή σήμερα το πρωί τοπική ώρα στα ναυπηγεία
Μπαθ.

Το αμερικανικό Ναυτικό πρόκειται να αποδώσει ονομασία στο νεότερό του αντιτορπιλικό κλάσης DDG-51 Arleigh Burke, το Spruance. Η τελετή είναι προγραμματισμένο να διεξαχθή σήμερα το πρωί τοπική ώρα στα ναυπηγεία Μπαθ.

Το εκτοπίσματος 9.200 τόνων πολεμικό πλοίο θα πάρει το όνομα του ναύαρχου Raymond Spruance, του οποίου το όνομα παλαιότερα είχε αποδοθεί σε ολόκληρη κλάση αντιτορπιλικών, τα ομώνυμα Spruance που υπηρέτησαν από το 1973 μέχρι το 2005, όταν και αποσύρθηκαν.

Τα πλευρικά του νέου πλοίου θα είναι DDG-111, και το Spruance είναι το 61ο της κλάσης Arleigh Burke, που έχει εξελιχθεί στην πλέον επιτυχημένη κλάση αντιτορπιλικών του αμερικανικού Ναυτικού, αφού με συνεχείς αναβαθμίσεις βρίσκεται συνεχώς υπό ναυπήγηση επί 30 χρόνια.

Τα συγκεκριμένα αντιτορπιλικά φέρουν σύστημα διαχείρισης μάχης Aegis και μπορούν να εξοπλιστούν με αντιβαλλιστικούς πύραυλους SM-3 συμβάλλοντας έτσι από ολόκληρο τον κόσμο στην αντιβαλλιστική άμυνα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Το πρόγραμμα αντικατάστασής τους έχει βαλτώσει, με την διάδοχη κλάση DDG-1000 να περικόπτεται δραστικά στις δυο μόνο μονάδες, λόγω σταδιακής εκτόξευσης του κόστους στην φάση της σχεδίασης/ανάπτυξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.