“Έπιασε” η μπλόφα του Ούγγρου πρωθυπουργού – Ας τα βλέπουν οι δικοί μας…

“Έπιασε” η μπλόφα του Ούγγρου πρωθυπουργού – Ας τα βλέπουν οι δικοί μας…

Μεγάλος “παίκτης” αποδεικνύεται ο Ούγγρος πρωθυπουργός της νέας δεξιάς κυβέρνησης της Βουδαπέστης: Λίγες ώρες μετά την απειλή του ότι η Ουγγαρία πτωχεύει επειδή δεν έκανε δεκτή η Ε.Ε. την αίτησή της για διεύρυνση του ορίου ελλείμμετός της, έκων άκων ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι “η Ουγγαρία δεν είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης”, τονίζοντας ότι “η οικονομία της χώρας έχει εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης”!

Είναι ο ίδιος που ευχόταν στην Ελλάδα “Καλό κουράγιο”. Οικονομικοί παρατηρητές θεωρούν ότι ήδη η Ουγγάρία έχει κερδίσει το παιχνίδι, αφού κατάφερε να απειλείσει με χρεοκοπία και να ταράξει το διεθνλες σκηνικό έστω και εκτός ερωζώνης! “Είναι βέβαιο ότι θα κάνουν δεκτούς τους όρους της” υποστήριξε αναλυτής του City.

«Η Ουγγαρία έχει κάνει σοβαρή πρόοδο όσον αφορά τη δημοσιονομική σταθεροποίησή της», τόνισε ο Ολι Ρεν στους δημοσιογράφους στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας όπου συμμετείχε στη σύνοδο της G20.

«Τώρα η ουγγρική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και έδειξε τα πρώτα σημάδια κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους. Συνεπώς οποιαδήποτε συζήτηση ότι η Ουγγαρία βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης είναι υπερβολική», τόνισε ο ολι Ρεν.

Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Ελενα Σαλγάδο, τόνισε ότι η αποστολή της ΕΕ και του ΔΝΤ θα πρέπει να αποφασίσει εάν είναι βάσιμες οι ανησυχίες αυτές και σε ποιο βαθμό είναι πιθανό να φθάσει το δημοσιονομικό έλλειμμα. Ωστόσο η Σαλγάδο δε διευκρίνισε εάν επίκεται μια τέτοια αποστολή.

Τμήμα εδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.