ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έρευνα για την ισραηλινή επέμβαση θέλει ο ΟΗΕ – “Κόλλησαν” οι απελάσεις

Έρευνα για την ισραηλινή επέμβαση θέλει ο ΟΗΕ – “Κόλλησαν” οι απελάσεις

Πρόταση για διεξαγωγή  τετραεθνούς έρευνας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την επίθεση του ισραηλινού Στρατού εναντίον της νηοπομπής ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα, έκανε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Μπαν κι-Μουν, στο πλαίσιο της συζήτησης που είχε για το θέμα αυτό με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, ο Μπαν κι-Μουν πρότεινε τη σύσταση επιτροπής με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζέφρι Πάλμερ, και τη συμμετοχή αντιπροσώπων από την Τουρκία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έχει συγκαλέσει συνεδρίαση κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, για να αποφασιστεί εάν το Ισραήλ θα πάρει μέρος σε αυτήν την έρευνα.

Στο μεταξύ η άρνηση μερικών από τους ακτιβιστές επιβάτες του πλοίου Rachel Corrie να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο δεσμεύονται ότι παραιτούνται του δικαιώματος προσφυγής στην ισραηλινή δικαιοσύνη κατά της απέλασής τους, καθυστερεί τη διαδικασία επιστροφής στις πατρίδες τους, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε σήμερα το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Επιβάτες και πλήρωμα του Rachel Corrie έχουν μεταφερθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, από όπου 12 από αυτούς θα απελαθούν αεροπορικώς, ενώ έξι Μαλαισιανοί και ένας Κουβανός θα μεταφερθούν στην Ιορδανία μέσω του μεθοριακού περάσματος της γέφυρας Αλένμπι.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ισραηλινής Υπηρεσίας Μετανάστευσης, μεταξύ αυτών που αρνούνται να υπογράψουν το σχετικό έγγραφο είναι η Βορειοϊρλανδή Μέιρεντ Μαγκουάιρ, ακτιβίστρια και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης του 1976.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Μετανάστευσης, Σαμπίν Χαντάντ, όλοι οι επιβάτες θα απελαθούν σήμερα, αμέσως αφού υπογράψουν έγγραφο με το οποίο θα δεσμεύονται ότι δεν θα προσφύγουν στην ισραηλινή δικαιοσύνη.

Πρόκειται για έντεκα επιβάτες, πέντε Ιρλανδούς και έξι Μαλαισιανούς, και οκτώ μέλη πληρώματος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.