ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δύο ρωσικές φρεγάτες για το Βιετνάμ

Δύο ρωσικές φρεγάτες για το Βιετνάμ

Σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε, το ρωσικό ναυπηγείο Gorkiy που εδρεύει στο Zelenodolsk του Tatarstan, θα ναυπηγήσει δύο φρεγάτες τύπου Gepard 3.9 για το ναυτικό του Βιετνάμ.

Η συμφωνία για τη ναυπήγηση των δύο φρεγατών υπογράφηκε στο Ανόι στις 22 Δεκεμβρίου 2006 μεταξύ της κυβέρνησης του Βιετνάμ και της ρωσικής κρατικής εταιρίας Rodoboronexport.Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της δεν έγιναν γνωστές. Οι φρεγάτες τύπου Gepard είναι σχεδιασμένες για την επιτήρηση και προστασία των εθνικών χωρικών υδάτων και των ζωνών αποκλειστικής οικονομικής εκμετάλλευσης. Μπορούν να εντοπίσουν και να προσβάλλουν στόχους αέρος και επιφανείας, υποβρύχια και να παρέχουν πυρά υποστήριξης σε δυνάμεις που εκτελούν αποβατικές επιχειρήσεις. Η φρεγάτα τύπου Gepard έχει εκτόπισμα 2.100 τόνων και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 28 κόμβων. Η εμβέλεια της με οικονομική ταχύτητα πλεύσης ανέρχεται σε 5.000 ναυτικά μίλια. Ας σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2002 το ναυπηγείο Gorkiy παρέδωσε στο Tatarstan την πρώτη φρεγάτα του τύπου, «Tatarstan» η οποία και εντάχθηκε σε υπηρεσία στον στολίσκο της Κασπίας. Το 2007 πρόκειται να παραδοθεί η δεύτερη φρεγάτα του τύπου με την ονομασία «Dagestan».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.